Brugs Team Slunse wint hoofdprijs van 30.000 euro bij Droneclash in Nederland

Het Brugse Team Slunse: Mario Beyts, David van Wulpen, Dimitri Craeye, Jarno Willemarck, Bernard Ramault en Victor Van der Elst. © EV
Redactie KW

Afgelopen zaterdag vond in Nederland The Droneclash plaats, waar negen internationale teams elkaars drones zo snel mogelijk ten val probeerden te brengen. Brugse Team Slunse kaapte de hoofdprijs van 30.000 euro weg.

Mario Beyts, David van Wulpen, Dimitri Craeye, Jarno Willemarck, Bernard Ramault en Victor Van der Elst trokken naar Katwijk met een vloot zelfgebouwde drones. De queendrone, twee aanvallers en drie verdedigers werden door Team Slunse zelf ontworpen en gefabriceerd.

Eerste Belgisch team

“Zo bouwden we onder meer ook een netdrone, waarmee we de drones van de tegenpartij vingen en naar beneden haalden”, zegt Bernard. ” Nadat we de Hallway of Doom, Death and Destruction overleefden, namen we het op tegen een ploeg van de universiteit van Delft en vervolgens Zwitserland. Uiteindelijk stootten we door tot in de finale, waar we Duitsland versloegen. Het was geen gemakkelijke opgave om van het zeer sterke Duitse team te winnen, maar onze tactiek werkte perfect.”

“Onze winst is mede te danken aan onze samenwerking en ongelofelijke teamspirit. We zijn het eerste Belgisch team dat de Droneclash won.” De inschrijving voor de editie van 2020 is ondertussen ook al gebeurd. “De cheque van 30.000 euro die ons werd overhandigd, willen we gebruiken om… te sparen”, zegt Bernard tenslotte. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier