Brugs stadsbestuur wil buurt rond Stella Maris kerk in Zeebrugge herwaarderen

Mercedes Van Volcem en Dirk De fauw bij de verloederde tennisclub Zeebries in de Zeebrugse srandijk (foto svk)
Mercedes Van Volcem en Dirk De fauw bij de verloederde tennisclub Zeebries in de Zeebrugse srandijk (foto svk)
Stefan Vankerkhoven

In het kader van de herwaardering van de Zeebrugse strandwijk neemt de stad Brugge het beheer van de verloederde sport- en recreatiesite rond de Stella Maris kerk op zich. Er wordt wel nog een nieuwe uitbater gezocht van de minigolf en tennisclub.

De verloederde Zeebrugse site was tot nu in handen van de Spaanse groep die ook het BoudewijnSeapark runt. Die had dit stadseigendom in 1992 voor 38 jaar in concessie gekregen en droomde er volgens burgemeester Dirk De fauw van om op die plek appartementen te realiseren. Maar die plannen kregen nooit een concrete invulling.

Het gevolg was dat het oude, overdekte zwembad nabij de Stella Maris kerk verkrotte. En omwille van een overlijden staat ook de minigolf en tennisclub Zeebries al een jaar te verkommeren. De site wordt wel af en toe als overnachtingsplaats gebruikt door transmigranten.

Tien jaar procederen

De stopzetting van het contract met de cafetaria-uitbaatster van de tennisclub bracht volgens financiënschepen Mercedes Van Volcem het dossier in een stroomversnelling: “De exploitatie bleek een te grote zorg voor het BoudewijnSeapark en de bewoners waren niet tevreden over de sluiting.”

Vanaf 1 januari 2021 neemt de stad Brugge het beheer van de site in handen, tien jaar procederen resulteerde in een minnelijke shikking. Zo krijgt de tennisclub Zeebries nieuwe perspectieven. “Er wordt gezocht naar synergiën met de actieve petanquewerking en het gebouw van het drooggelegde zwembad kan voor het lokaal verenigingsleven gebruikt worden”, aldus Dirk De fauw.

Nu rest de stad Brugge nog één grote uitdaging, slagen waarin het BoudewijnSeapark faalde: een uitbater voor de site vinden, zodat de plek een nieuwe dynamiek krijgt, met attractieve sport- en onspanningsmogelijkheden….

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.