Bij de opening van de Triënnale afgelopen zondag, was het wél toegestaan om te zwemmen in het water bij het Selgascano Pavilion aan de Coupure. Sindsdien doken andere mensen ook het ijskoude water in.

"Hoewel we begrijpen dat het warme weer en de kunstwerken van de Triënnale uitnodigen om een plonsje te wagen, moeten we eraan herinneren dat zwemmen in de Reien momenteel verboden is", luidt het. "De stad en de politie stellen vast dat sommigen zich toch in het ijskoude water begeven en vragen uitdrukkelijk om dat niet te doen. Het warme weer, in combinatie met het koude water, kan gevaarlijke situaties veroorzaken. De stad is niet aansprakelijk bij ongevallen. De politie is bevoegd om op te treden en zal een oogje in het zeil houden."

In juli en augustus mogen recreatieve zwemmers wel zwemmen in de Reien, maar wel alleen op zaterdagen en zondagen én in een duidelijk afgebakende zwemzone met redders.

(TV-foto Davy Coghe)

Bij de opening van de Triënnale afgelopen zondag, was het wél toegestaan om te zwemmen in het water bij het Selgascano Pavilion aan de Coupure. Sindsdien doken andere mensen ook het ijskoude water in. "Hoewel we begrijpen dat het warme weer en de kunstwerken van de Triënnale uitnodigen om een plonsje te wagen, moeten we eraan herinneren dat zwemmen in de Reien momenteel verboden is", luidt het. "De stad en de politie stellen vast dat sommigen zich toch in het ijskoude water begeven en vragen uitdrukkelijk om dat niet te doen. Het warme weer, in combinatie met het koude water, kan gevaarlijke situaties veroorzaken. De stad is niet aansprakelijk bij ongevallen. De politie is bevoegd om op te treden en zal een oogje in het zeil houden."In juli en augustus mogen recreatieve zwemmers wel zwemmen in de Reien, maar wel alleen op zaterdagen en zondagen én in een duidelijk afgebakende zwemzone met redders. (TV-foto Davy Coghe)