Brugs stadsbestuur opgetogen over goedkeuring stadiondossier

Clubvoorzitter Bart Verhaeghe en burgemeester Dirk De fauw op een archiefbeeld. © Archief Belga
Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur is opgetogen over de goedkeuring van het nieuwe plan voor het voetbalstadion en bedrijventerrein langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hij hoopt dat de plannen kunnen doorgaan nu er werd tegemoetgekomen aan de opmerkingen van de Raad van State. Die laatste vernietigde in oktober het vorige plan.

Club Brugge en Cercle Brugge komen opnieuw een stap dichterbij een nieuw stadion. Nadat de Raad van State het oorspronkelijke plan nog vernietigde in oktober, keurt de Vlaamse regering nu een aangepast plan goed. Burgemeester De fauw is opgetogen dat er opnieuw positief nieuws is in het stadiondossier.

“Wij zijn bijzonder blij dat minister Demir haar schouders heeft gezet onder dit dossier. Met deze goedkeuring is er opnieuw een positief punt in het stadiondossier dat al zo lang aansleept. Al is het nog afwachten op advies van de Raad van State”, zegt hij.

Concreet wordt in het nieuwe plan tegemoetgekomen aan de opmerkingen van de Raad van State. “Waar we eerst mikten op een stadion met ruimte voor 40.000 toeschouwers, is er nu ruimte voor een kleiner stadion. Ook wordt de parking gelaagd met een maximum van 7.000 parkeerplaatsen. Verder is er meer ruimte voor ecologie en kleine landschapselementen”, vertelt De fauw.

De Brugse burgemeester hoopt het stadiondossier te kunnen afronden in 2021. “Daarbij is Brugge bereid om met elke betrokken partij rond de tafel te zitten om gezamenlijk tot een aanvaardbare oplossing te komen waarbij de zone Blankenbergse Steenweg op een kwalitatieve manier ontwikkeld kan worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier