Brugs Sociaal Verhuurkantoor zet fout recht en betaalt bewoner hogere schadevergoeding uit

Schepen en Mintusvoorzitter Pablo Annys zat persoonlijk verveeld met de zaak. Hij stelde aanvankelijk voor om de jongeman een ander appartement aan te bieden. Daar ging hij ook op in. En ook de schadevergoeding kon schepen Annys ondertussen omhoog trekken. © Davy Coghe
Redactie KW

Het Brugs Sociaal Verhuurkantoor heeft zijn fout van midden augustus recht gezet. Toen werd een verkeerd appartement volledig leeggehaald. De bewoner kreeg daar amper 3.000 euro schadevergoeding voor. Maar dat bedrag werd nu opgetrokken.

De jongeman die midden augustus zijn hele inboedel zag verdwijnen nadat de opruimdienst van het Brugs Sociaal Verhuurkantoor (SVK) zijn appartement verkeerdelijk leeghaalde, krijgt toch een hogere schadevergoeding. De verzekering keerde hem initieel amper 3.000 euro uit. En dat terwijl letterlijk al zijn bezittingen weggenomen en weggegooid werden. Maar dankzij bemiddeling van Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken en voorzitter van SVK Brugge werd die schadevergoeding opgetrokken.

“Geen schoen meer te vinden”

“En wij zullen daar zelf ook nog een morele schadevergoeding bij geven. Al moet die nog door de raad van bestuur goedgekeurd worden”, aldus schepen Annys.

Het leek wel een slechte grap ruim twee maanden geleden. Het SVK liet toen een appartement langs de Blankenbergse steenweg in Brugge leeghalen. Alleen werd zowaar het verkeerd appartement leeggehaald. Het was de grootmoeder van de bewoner die de onaangename ontdekking deed. Zij wilde zijn post ophalen, maar merkte toen dat het appartement letterlijk helemaal leeg gehaald was. “Geen schoen meer, zelfs geen blaadje papier”, zei Mieke Verheyen (70) daar toen over.

12.070 euro

De bewoner van het appartement kampt met een psychische problematiek en gaat daarom enkel in het weekend naar huis. Doordat de huisnummers in het appartement zelf niet duidelijk aangebracht waren en de jongeman zelf dus niet thuis was, kon het misverstand gebeuren. Het SVK sprak de verzekering aan en die kwam met een schadevergoeding van 3.000 euro over de brug.

“Maar dat vonden wij uiteraard veel te weinig. Ze gooiden àlles wat hij had weg. Dat was veel meer dan 3.000 euro. We hebben in eer en geweten een inventaris opgemaakt. En toen kwamen we op 12.070 euro uit”, aldus grootmoeder Mieke. Zij stapte kwaad naar de politie en de raad van bestuur van SVK.

Precies bedrag nog niet bekend

Voorzitter Pablo Annys zat persoonlijk ook verveeld met de zaak. Hij stelde aanvankelijk voor om de jongeman een ander appartement aan te bieden. Daar ging hij ook op in. En ook de schadevergoeding kon schepen Annys ondertussen omhoog trekken. “Een precies bedrag kan ik nog niet kwijt. Dat houd ik voor een persmoment met de jongen en zijn grootmoeder”, zegt hij. “Maar we hebben de verzekering inderdaad kunnen overtuigen om het bedrag omhoog te trekken. En daar willen we zelf ook nog een morele schadevergoeding aan koppelen. Bovendien werd hij al opnieuw gehuisvest na de feiten. De jongeman en zijn grootmoeder gingen op ons voorstel in. Dus ik denk dat we dit incident allebei met een goed gevoel zullen kunnen afsluiten.” (TLEG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier