Brugs koppel baat luxekamers uit op Zanzibar

Bruggelingen Isaï Pollet en Olivia Caestecker leiden een liederlijk leven. © foto TL
Redactie KW

Een Brugs koppel baat sinds een paar weken luxekamers uit op Zanzibar. Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Isaï en Olivia kijken nog elke dag hun ogen uit. “We beseffen heel goed dat we het hier fantastisch hebben. En dat willen we nu delen.”

Een liederlijk leven. Dat leiden Bruggelingen Isaï Pollet en Olivia Caestecker. De twee pendelen tussen Zuid-Afrika, Zanzibar en België. Ze organiseren feesten, draaien als dj’s plaatjes en baten samen enkele luxekamers in Zanzibar uit. In Zuid-Afrika doen ze hetzelfde met enkele ‘glamping lodges’. Daar gaat het om een initiatief van Joachim, de broer van Isaï. De foto’s die het koppel vanuit Afrika stuurt, lijken recht uit een vakantiefolder te komen. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar het is het allemaal waard geweest. We mogen absoluut niet klagen. Het leven is hier geweldig”, zegt Isaï. “Al kom ik in de zomer ook wel graag nog eens naar België terug. De Belgische festivals zijn nog steeds ongeëvenaard.”

Liefde voor Afrika

De liefde voor Afrikais er bij Isaï al lang. Hij volgde in de jaren negentig zijn broer Joachim toen die in Zuid-Afrika ging studeren. Joachim was een fervente surfer en trok er voor de golven heen. Hij is er nooit meer weggegaan en werd zelfs door zijn broer gevolgd. Samen baten ze er sinds drie jaar Planet Xancara uit. “In het midden van een natuurreservaat. Er zijn rotsschilderingen van 6.000 jaar oud te zien. En er kunnen zestien mensen tegelijkertijd overnachten in onze “glamping lodges”. En het concept slaat duidelijk aan”, zegt Isaï.

“Het is de bedoeling dat de gasten ongestoord van een supervakantie kunnen genieten”

Maar de ondernemersdrang van de twee broers was daarmee nog niet gestild. Joachim kocht twee jaar geleden een stuk van een eiland op Pemba, een eilandje ten noorden van Zanzibar. En niet veel later kocht Isaï samen met zijn vriendin een stuk grond vlakbij strand op Zanzibar zelf. Sinds twee weken verhuren ze daar twee luxekamers met zicht op het parelwitte strand en de azuurblauwe zee van Zanzibar. “Ik klink heel commercieel, maar het zijn niet mijn woorden: we hebben het mooiste zicht van heel Zanzibar”, zegt Isaï.

Paradijselijke eiland

Het koppel spendeert zelf al een zestal jaar geregeld hun vakantie op Zanzibar. De eerste keer was hun zoontje Masai Mara amper zeven maanden oud. “Toen bleek dat alle hotelwachters hier leden van de Masai-stam”, zegt Isaï. Toen ze twee jaar geleden de kans kregen om een stuk grond op het paradijselijke eiland te kopen, twijfelden ze niet. Ondertussen staat er een villa met drie luxekamers, waarvan ze er twee verhuren. “In september starten we met de bouw van een tweede villa. Dan zullen we in totaal zes luxekamers met zicht op zee hebben. Die zullen er allemaal anders uit zien. En helemaal bovenaan komt er een private club met een 360° panoramisch zicht. Daar zullen we feesten, maar ook huwelijken en bedrijfsevenementen organiseren. Naar de naam hoefden we niet ver te zoeken: Masai Mara Zanzibar, naar onze zoon.”

“Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar het is het allemaal waard geweest.”

De kamers worden nog maar twee weken verhuurd, maar ze werden wel al gretig geboekt. Het koppel krijgt voorlopig dan ook veel Belgen op bezoek. “We regelen alles voor hen van zodra ze voet op Zanzibar zetten. De taxi staat dan al klaar en willen ze een safari doen, dan zorgen we daar ook voor. Het is de bedoeling dat de gasten ongestoord van een supervakantie kunnen genieten”, zegt Isaï.

De prijs hoeft de ballon bij wie al wegdroomt van een idyllische vakantie niet meteen te doorprikken. Want voor 125 euro per dag heeft u al één van de luxekamers met ontbijt.

Meer informatie vindt u via het e-mailadres info@bongotravelagency.com.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier