Brugs jongerencafé ‘t Verdriet van België opnieuw open

© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Bijna drie weken na de zelf opgelegde sluiting tapt zaakvoerder Edward Pitteljon van ‘t Verdriet van België alweer pintjes en schenkt hij wijntjes. Tegelijk haalt hij de teugels voor zijn klanten een flink stuk strenger aan.

‘t Verdriet van België is gelegen aan de Sint-Jansstraat 1, schuin tegenover de voormalige uitgaanstent De Vuurmolen en het Kraanplein. De voorbije jaren groeide deze kroeg uit tot een van dé hot spots van uitgaans-jong Brugge.

Het café van de nieuwe zaakvoerder Edward Pitteljon (25) werd echter het slachtoffer van zijn eigen succes. In het laatste weekend van juli besloot hij zelf om een time-out in te lassen, omdat hij de uitbating van ‘t Verdriet niet langer coronaveilig kon verzorgen.

Dat resulteerde op zaterdag 25 juli in een moedig mea culpa op Facebook.

Liefste Verdriethangers,

Afgelopen nacht zijn de nieuwe corona maatregelen te veel gebleken voor ‘t Verdriet van België.

Met enige zeer in het hart moet ik inzien dat ik alleen niet in staat ben de opvolging zowel binnen als buiten te garanderen bovenop het deftig uitvoeren van mijn job.

Teneinde (nog meer) boetes en/of verplichte sluiting te voorkomen rest mij jammer genoeg maar een optie: zelf dicht doen tot de maatregelen terug versoepelen.

Ik vind het door en door triest dat ik jullie dit moet mededelen na amper twee maand geopend te zijn maar liever hou ik de eer bij mezelf dan dat Dirk het in mijn plaats komt sluiten.

Ik kijk er nu al naar uit jullie in de toekomst terug te mogen bedienen.

Hopelijk tot in betere tijden.

Mona Lisa gemuilkorfd

Zolang heeft het niet geduurd vooraleer Pitteljon besloot om opnieuw achter zijn bar plaats te nemen. Cafégangers kunnen alweer in ‘t Verdriet terecht. “Nieuwe maatregelen zijn getroffen en de nieuwe huisregels hangen aan mijn voordeur“, klinkt het. “Als jullie allemaal braaf zijn – en jullie saftje ergens anders gaan oproken – zullen er geen problemen meer zijn.”

Pitteljon maakte een fotokopie van het portret van Mona Lisa, vereeuwigd door Leonardo da Vinci. Met Photoshop deed hij haar een mondmasker om. Onder die beeltenis hangt het nieuwe huishoudelijk reglement: “Mondmasker verplicht. Geen zitplaats = geen pintjes. Maximum vijf personen per tafel. Aan de toog bestellen mag met mondmasker. Niet aan de deur roken. Geen glas op straat.”

Nu maar hopen dat iedereen zich aan deze voorschriften blijft houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier