Brugs jongerencafé ‘t Verdriet van België heropent met een facelift

© SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Ruim vier maanden nadat voormalig uitbater Jari Martin Cuelenaere afscheid nam van de hippe kroeg ‘t Verdriet van België heropende de nieuwe zaakvoerder Edwatd Pitteljon donderdagavond deze hotspot die je pal naast het Kraanplein vindt.

Met een afscheidsfeestje nam Jari Martin Cueleraere eind januari afscheid van ‘t Verdriet van België, het café dat hij sinds de zomer van 2013 uitgebouwd had tot een alternatieve jongerenkroeg. Na een overname is de 24-jarige Bruggeling Edward Pitteljon van plan om dezelfde koers te blijven varen, al wil hij ook een aantal eigen accenten leggen. Zo is hij zinnens dj’s – letterlijk en figuurlijk – een ruimere plaats te geven dan vroeger het geval was.

‘t Verdriet nieuwe stijl

Pitteljon gaf ‘t Verdriet van België, gelegen aan de Sint-Jansstraat 1, een bescheiden facelift mee. Zo kregen de binnenmuren een likje okerkleurige verf. In de toiletten schilderde hij ook de landkaart van België waarop hij naast de namen van de provincies ook die van de provinciehoofdsteden plaatste.

In een eerste fase zal Pitteljon elke dag vanaf 16.30 uur open zijn, zodat iedereen kennis kan maken met ‘t Verdriet nieuwe stijl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier