Begin deze week ontvingen de initiatiefnemers van het MOOOV Filmfestival in Brugge nog achtduizend catalogussen. Bedoeling was om die te verspreiden om promotie te voeren voor het programma van het filmfestival dat inzet op de beste wereldcinema van het moment. De crisis rond corona gooit ook hier roet in het eten, want de organisatoren laten weten dat ze tijdens de voorziene festivalperiode van dinsdag 21 april tot maandag 4 mei digitaal gaan met een geselecteerd aanbod. "We beloven hierbij het sociale aspect van filmbeleving niet uit de weg te gaan", klinkt het in een mededeling.

Daarnaast komen er aparte programma's op Film Fest Gent in oktober 2020 en tijdens het Filmfestival van Oostende in januari 2021. Ook de jury's blijven gedurende de festivalperiode actief. Zij zullen vanop afstand de competitiefilms bekijken en reiken samen - online - een award uit aan de winnende film. Het publiek zal ook een stem kunnen uitbrengen op de competitiefilms. Tot slot zal ook de Sembène award nog uitgereikt worden aan de 'Beste Wereldfilm'. "Ook als het gewone leven zich over een maand hervat, blijven we de komende weken met enorme logistieke vraagstukken en onzekerheden zitten. Dit verklaart onze beslissing", aldus de organisatoren. "We blijven keihard verder werken en kijken uit naar deze speciale versie van ons filmfestival, die ongetwijfeld nooit meer uit ons geheugen zal verdwijnen."

(SVV)

Begin deze week ontvingen de initiatiefnemers van het MOOOV Filmfestival in Brugge nog achtduizend catalogussen. Bedoeling was om die te verspreiden om promotie te voeren voor het programma van het filmfestival dat inzet op de beste wereldcinema van het moment. De crisis rond corona gooit ook hier roet in het eten, want de organisatoren laten weten dat ze tijdens de voorziene festivalperiode van dinsdag 21 april tot maandag 4 mei digitaal gaan met een geselecteerd aanbod. "We beloven hierbij het sociale aspect van filmbeleving niet uit de weg te gaan", klinkt het in een mededeling.Daarnaast komen er aparte programma's op Film Fest Gent in oktober 2020 en tijdens het Filmfestival van Oostende in januari 2021. Ook de jury's blijven gedurende de festivalperiode actief. Zij zullen vanop afstand de competitiefilms bekijken en reiken samen - online - een award uit aan de winnende film. Het publiek zal ook een stem kunnen uitbrengen op de competitiefilms. Tot slot zal ook de Sembène award nog uitgereikt worden aan de 'Beste Wereldfilm'. "Ook als het gewone leven zich over een maand hervat, blijven we de komende weken met enorme logistieke vraagstukken en onzekerheden zitten. Dit verklaart onze beslissing", aldus de organisatoren. "We blijven keihard verder werken en kijken uit naar deze speciale versie van ons filmfestival, die ongetwijfeld nooit meer uit ons geheugen zal verdwijnen."(SVV)