Brugs Feest in ‘t Park aan dertigste editie toe

© Facebook Café Con Leche
Redactie KW

Op zaterdag 29 juni kun je in het Minnewaterpark van 14 uur tot 00u30 opnieuw terecht voor gratis vertier met zicht op de hele wereld.

Het middagluik van het Feest in ‘t Park biedt oudergewoonte spektakel en de mogelijkheid om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo staan er optredens gepland van onder meer Panne Dua, een Amsterdams duo dat met een handpan naar verluidt bekoorlijke muziek met een engelachtig tintje maakt. Agxuma betekent springen in het Zoeloe en de gelijknamige groep, diep uit de Afrikaanse jungle, zal dan ook de gekste sprongen in het Brugse Minnewaterpark maken tijdens hun sjamanistische dansen. Remork & Karkaba schijnt dan weer een unieke fanfare te zijn, die bestaat uit een blazerssectie en Marokkaanse gnawa percussionisten.

Er staan ook workshops op het programma. Zo kun je in het Zeefcafé voor de zeer democratische prijs van vier euro je eigen Feest in ‘t Park-shoppingbag ontwerpen. Of heb je meer trek om Iraans, Braziliaans of fair trade te leren koken? Of voel je meer om samen met de Maya Sapera Dance Company je eerste Bollywood-passen te leren zetten?

Het avondluik van Feest in ‘t Park in Brugge is oudergewoonte opgehangen aan optredens. Het elfkoppige Café Con Leche uit Gent kruidt zijn sound met zowel funky reggae als pompende Balkanmuziek, maar ook met snedige ska en zelfs intieme chansons. Ook 47 Soul wordt op de Mainstage verwacht. Dit kwartet geldt als één van de meest veelbelovende groepen uit het Midden-Oosten. De band creëerde de eigen unieke muziekstijl Shamstep oftewel een krachtige mix van traditionele muziek uit de thuislanden van de bandleden (Palestina, Jordanië, Libanon en Syrië), gecombineerd met diepe elektronische ritmes en invloeden van funk, hip hop en rock. Let the good vibes get a lot stronger, om het met het Deense duo Laid Back te zeggen.

Voor het (bijna) volledige programma verwijzen we naar de website.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier