Bij de Fair-O-Meter analyse, die de inspanningen van Vlaamse steden en gemeenten voor eerlijke handen in kaart brengt, werd Brugge aangeduid als eerlijkste gemeente van West-Vlaanderen, met een score van 82%. Voor West-Vlaanderen volgen dan nog Oostende met 73%, Tielt met 72%, Kortrijk met 65 %, Roeselare met 54% en Ieper met 48 %.

De beoordeling gebeurde op basis van zes criteria over de geleverde inspanningen. "Brugge is al tien jaar een Fairtrade Stad. 'Eerlijk loon naar werken' is iets wat elke West-Vlaming koestert. Logisch dus dat Brugge overtuigd is van eerlijke handel", zegt burgemeester Dirk De fauw. "Samen met de vele horecazaken, scholen, winkels en bedrijven brengen we Fair Trade elke dag dichter bij de Bruggeling."

"Een mooi voorbeeld is Sjokla, ons strafste fairtradeproduct. Wat ook meespeelt is dat wij dertig scholen tellen die het labell van 'fairtradeschool' mogen dragen. Ook de acties die we doen naar de restaurants waar fairtrade producten op het menu staan werd positief beoordeeld. Dat smaakt naar meer... maar nu eerst genieten van de mooie titel 'eerlijkste gemeente, of stad in ons geval, van West-Vlaanderen."

Bij de Fair-O-Meter analyse, die de inspanningen van Vlaamse steden en gemeenten voor eerlijke handen in kaart brengt, werd Brugge aangeduid als eerlijkste gemeente van West-Vlaanderen, met een score van 82%. Voor West-Vlaanderen volgen dan nog Oostende met 73%, Tielt met 72%, Kortrijk met 65 %, Roeselare met 54% en Ieper met 48 %. De beoordeling gebeurde op basis van zes criteria over de geleverde inspanningen. "Brugge is al tien jaar een Fairtrade Stad. 'Eerlijk loon naar werken' is iets wat elke West-Vlaming koestert. Logisch dus dat Brugge overtuigd is van eerlijke handel", zegt burgemeester Dirk De fauw. "Samen met de vele horecazaken, scholen, winkels en bedrijven brengen we Fair Trade elke dag dichter bij de Bruggeling." "Een mooi voorbeeld is Sjokla, ons strafste fairtradeproduct. Wat ook meespeelt is dat wij dertig scholen tellen die het labell van 'fairtradeschool' mogen dragen. Ook de acties die we doen naar de restaurants waar fairtrade producten op het menu staan werd positief beoordeeld. Dat smaakt naar meer... maar nu eerst genieten van de mooie titel 'eerlijkste gemeente, of stad in ons geval, van West-Vlaanderen."