Brugs bedrijf Pomme Pidou deelt ‘opkikkertjes’ in keramiek uit

Henri en Vincent Coelembier van Pomme Pidou. © Davy Coghe
Piet De Ville

Pomme Pidou, het Brugse bedrijf dat beeldjes, spaarpotjes en andere kleurrijke hebbedingetjes op de markt brengt, steunt iedereen die zich in deze moeilijke tijden voor een ander inzet met een leuk ‘opkikkertje’. “Laat gewoon op onze social media weten wie je een opkikkertje gunt en wij zorgen voor de rest”, zegt medezaakvoerder Henri Coelembier.

Ken je iemand die zich in deze moeilijke coronaperiode bijzonder inzet voor zijn of haar medemens en wil je die daarvoor op een leuke manier bedanken? Dan wil het Brugse bedrijf Pomme Pidou je daar graag bij helpen. Pomme Pidou stuurt namelijk ‘opkikkertjes’, keramieken spaartpotjes in de vorm van een leuke kikker, op naar wie het verdient. Het bedrijf werd zo’n veertien jaar geleden opgericht door de ouders van Henri Coelembier, die twee jaar geleden mee in de zaak is gestapt.

Steentje bijdragen

Pomme Pidou legt zich toe op de productie, distributie en verkoop van kleurrijke geschenkartikelen, voornamelijk beeldjes, spaarpotjes en andere kleurrijke hebbedingetjes in keramiek. De kantoren en de groothandel, van waaruit de producten over de hele wereld worden verspreid, is gelegen in de Pathoekeweg. In de Wollestraat, in het toeristische centrum van Brugge dus, beschikt het bedrijf ook over een eigen winkel. “In deze tijden zijn er veel mensen die tot het uiterste gaan om het leven voor mensen die het nu extra lastig hebben te verzachten“, zegt Henri Coelembier. “Als bedrijf willen we er ons steentje toe bijdragen om deze mensen te bedanken. Ook mensen die het zelf lastig hebben, kunnen natuurlijk een opkikkertje gebruiken. Daarom zijn we vorige week vrijdag gestart met een actie op onze sociale mediakanalen. Daar stellen we de vraag ‘wie verdient volgens jou een opkikkertje?’ Dat kan de lieve buurman zijn die boodschappen voor je doet, je grootmoeder in het rusthuis… Iedereen kan wel wat positieve energie gebruiken.”

Zolang de maatregelen gelden

“Wij van Pomme Pidou schenken dan de kleurrijke spaarpotten, in de vorm van onze leuke kikker, weg aan de personen die ervoor genomineerd werden in naam van diegene die nomineerde. Intussen staan hier al vijftig kikkers klaar om verstuurd te worden en we kunnen nog wel een tijdje doorgaan. In principe tot 19 april, omdat de coronamaatregelen dan in principe kunnen aflopen maar als die verlengd worden, willen wij ook nog wel een tijdje verder doen met onze actie.” Alle info over de actie via https://www.facebook.com/pommepidou/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.