Met deze wake wil het Brugs Alternatief Forum op een naar eigen zeggen "waardige en serene manier zijn solidariteit uitdrukken met al wie lijdt en slachtoffer is van de groeiende polarisering in onze samenleving. Het is geen toeval dat net in een periode van sociale onrust in heel veel Europese landen extreemrechts kiest om de vluchtelingen tot kop van jut te maken", zegt Wouter Rommel, voorzitter van het Brugs Alternatief Forum.

"De vroegere en recente geschiedenis leert ons dat (extreem)rechtse krachten eerst de mensenrechten aanvallen om vervolgens ook de rechten van de werknemers en dus van iedereen te ontmantelen. We roepen iedereen op om zich niet te laten misleiden en opjutten omwille van een internationaal niet bindend pact dat de wereldwijde migratie in goede banen wil leiden door politieke partijen en groeperingen die liever voor simplisme en misleiding kiezen, dan te strijden voor echte verandering."

Daarom houdt het Brugs Alternatief Forum morgen van 18 tot 19 uur een statische manifestatie op de Burg; ze verlaten het plein niet. Er zal wel een korte toespraak gehouden worden en het spandoek 'Bruggelingen verenigd tegen racisme' wordt rondgedragen. "We verwachten een vijftigtal deelnemers", aldus Rommel. Ook in andere steden wordt actie gevoerd. Zo is er in Blankenberge om 14 uur een schrijfmarathon voor Amnesty International. Vier uur later wordt er van de bibliotheek naar het Stationsplein gewandeld.

(SVV)

Met deze wake wil het Brugs Alternatief Forum op een naar eigen zeggen "waardige en serene manier zijn solidariteit uitdrukken met al wie lijdt en slachtoffer is van de groeiende polarisering in onze samenleving. Het is geen toeval dat net in een periode van sociale onrust in heel veel Europese landen extreemrechts kiest om de vluchtelingen tot kop van jut te maken", zegt Wouter Rommel, voorzitter van het Brugs Alternatief Forum. "De vroegere en recente geschiedenis leert ons dat (extreem)rechtse krachten eerst de mensenrechten aanvallen om vervolgens ook de rechten van de werknemers en dus van iedereen te ontmantelen. We roepen iedereen op om zich niet te laten misleiden en opjutten omwille van een internationaal niet bindend pact dat de wereldwijde migratie in goede banen wil leiden door politieke partijen en groeperingen die liever voor simplisme en misleiding kiezen, dan te strijden voor echte verandering."Daarom houdt het Brugs Alternatief Forum morgen van 18 tot 19 uur een statische manifestatie op de Burg; ze verlaten het plein niet. Er zal wel een korte toespraak gehouden worden en het spandoek 'Bruggelingen verenigd tegen racisme' wordt rondgedragen. "We verwachten een vijftigtal deelnemers", aldus Rommel. Ook in andere steden wordt actie gevoerd. Zo is er in Blankenberge om 14 uur een schrijfmarathon voor Amnesty International. Vier uur later wordt er van de bibliotheek naar het Stationsplein gewandeld.(SVV)