Bruggelingen worden via begeleidingstraject klaargestoomd voor Dwars door Brugge

© WK
Redactie KW

Met een nieuw begeleidingstraject genaamd ‘Op naar Dwars door Brugge’, willen stad en Howest de Bruggelingen klaarstomen voor de Brugse loopklassieker bij uitstek. Tegelijk worden ze ook aangemoedigd om deel te nemen in gezinsverband. “Met het aanbod ‘ouder en kind’ voorzien we een soort van sportieve opvang”, zegt schepen Franky Demon.

“Ondanks de loophype van de laatste jaren ontbreekt bij heel wat Bruggelingen dé klassieker nog op het cv”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). De reden daarvoor, is volgens Demon de afstand. “De populairste loopafstand van Dwars door Brugge is de 15km. Die afstand zit echt ingebakken in het DNA van de wedstrijd, maar is voor beginnende lopers toch wel een drempel”, klinkt het.

Daarom wordt nu samen met de opleiding Sport & Bewegen van Howest het nieuwe initiatief ‘Op naar Dwars door Brugge’ in het leven geroepen: in de negen weken voorafgaand aan de Brugse loopklassieker op zondag 12 mei, kan zowel wie zich aan de 15km waagt als de absolute beginner die op de 5km mikt een trainingsschema volgen met de Howest-studenten als personal coaches.

“We starten met een intakegesprek en een individuele fitheidstest. Op basis daarvan wordt dan een persoonlijk trainingsschema uitgewerkt op maat”, zegt Jorgi Swimberghe, lector Sport & Bewegen bij Howest en projectmanager van de Sportinnovatiecampus in Brugge. Naast gezamenlijke loopsessies in kleine groepjes, worden er ook workshops gegeven rond onder meer voeding en stretching. “En, ook nieuw dit jaar, is het aanbod ‘ouder en kind’ waarbij gezinnen zich samen op Dwars door Brugge kunnen voorbereiden. Het sportieve alternatief voor wie tijdens het lopen geen opvang vindt voor de kinderen, en tegelijk ook een manier om de Bruggelingen op een duurzame manier aan het lopen te krijgen“, besluit schepen Demon.

Inschrijven voor ‘Op naar Dwars door Brugge’ – 40 euro voor het volledige aanbod inclusief deelnameticket voor Dwars door Brugge zelf – kan vanaf vandaag (dinsdag) via www.brugge.be/opnaardwarsdoorbrugge

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier