Bruggeling zoekt ongewoon goedkope vliegtickets en deelt die voortaan met iedereen

© DDM
Redactie KW

Bert Devriese uit Brugge speurt dagelijks het internet af op zoek naar ongewoon goedkope vliegtickets. “Foutief aangeprijsde tickets zijn zeldzaam, maar toch komt het meer voor dan men zou denken.”

“Het begon allemaal toen ik in december van 2015 heel toevallig op extreem goedkope vliegtickets richting Japan botste”, zegt Bert. “We konden voor 265 euro per persoon heen en terug richting Tokyo vliegen en beslisten toen meteen om te boeken. Blijkbaar ging het om foutief geprijsde tickets, maar bij luchtvaartmaatschappijen geldt meestal hetzelfde als in de supermarkt: je koopt de waren aan de prijs die uithangt in de winkel.” Hoe een foutief ticket mogelijk is? “Ticketprijzen worden constant bijgestuurd en dat gebeurt via geautomatiseerde systemen die zich bijvoorbeeld baseren op brandstofprijzen. Geregeld komt daar al eens een foute berekening in voor en die prijzen blijven dan voor een beperkte periode staan.”

“Schrik voor spam hoeven de mensen niet te hebben, ik verstuur maximaal zo’n acht deals per maand”

Tijdens de fantastische tijd die het koppel in Japan beleefde, nam de Bruggeling het voornemen om zijn stunt te proberen herhalen. “Ik was destijds net als iedereen op de typische nieuwsbrieven ingeschreven, maar die stouwen elke dag je mailbox vol met buitenkansjes die bij nader inzien niet zo rooskleurig blijken te zijn als ze voorgesteld worden.” Gezien zijn professionele achtergrond als webdesigner beschikt hij over een groter arsenaal aan truukjes dan de gewone sterveling. “Ik bekijk dagelijks nog altijd heel wat nieuwsbrieven, maar ga de aanbiedingen die me opvallen in detail bekijken en daarnaast stel ik op verschillende sites en apps een heel aantal alerts in die me verwittigen als vluchten onder een bepaalde prijs gaan.”

Website

Zo boekte hij vorig jaar een retourtje richting Canada voor 250 euro. “Vergeet niet dat daar 30 euro annulatieverzekering inzat”, lacht hij. Toen het koppel hun avonturen in geuren en kleuren aan vrienden begon te vertellen, volgde de evidente vraag. “Ze wilden stuk voor stuk weten of ik voor hen ook geen zo’n deals kon vinden, dus heb ik beslist om een site online te plaatsen waar iedereen zich kan inschrijven om via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden. Schrik voor spam hoeven de mensen niet te hebben, ik verstuur maximaal zo’n acht deals per maand. Ik verdien er dan ook niets aan en haal er alleen de echt spectaculaire deals uit.” Ondertussen zet hij zich al bepaalde standaarden en is het niet de bedoeling om een grote massa Vlamingen goedkoper richting de Costa del Sol te sturen. “De kick is veel groter als ik er op verre afstanden tot bijna duizend euro afkrijg dan dat ik honderd euro kan besparen op een ticketje Spanje.” Wie zich wil inschrijven: www.bertsgoedkopevliegtickets.be

(DDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.