https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bruggeling wil groots EK-fandorp met danseressen en live muziek

Hannes Dewit en Ward Devriese zijn kandidaat voor de organisatie van het EK-fandorp in Brugge. © Davy Coghe
Piet De Ville

Ward Devriese is dan toch kandidaat om tijdens het EK voetbal een fandorp op poten te zetten op ‘t Zand. Eerder liet zijn gewezen kompaan Philippe Leloup nochtans verstaan dat het duo verstek liet gaan voor de organisatie. Ward Devriese wil straks het grootste en origineelste fandorp van het land realiseren. Hij dient een dossier in samen met Hannes Dewit, de Gentenaar achter onder meer ‘Radio Modern’.

Het is momenteel misschien wat stil rond de Rode Duivels, maar het Europees Kampioenschap voetbal in de zomer van 2020 zal de duivelsgekte ongetwijfeld weer doen oplaaien. Ook in Brugge, waar traditioneel een fandorp verrijst tijdens grote tornooien waar onze nationale voetbaltrots aan deelneemt.

De voorbije jaren deden Ward Devriese van L’Estaminet en Philippe Leloup van Poules Moules heel wat ervaring op met de organisatie van fandorpen met groot scherm, zowel op ‘t Zand als op het Beursplein. Maar met het EK voetbal in aantocht liet Philippe Leloup verstaan dat de BVBA Bruisend, de vennootschap die hij samen met Ward Devriese opzette voor de organisatie voor evenementen, niet meer zou meedingen naar de organisatie van het fandorp in Brugge.

BVBA ontbonden

Een beslissing die bij Ward Devriese de wenkbrauwen deed fronsen. “Het bericht verraste mij toch wel een beetje”, zegt Devriese. “Philippe en ik hebben uiteindelijk in alle vriendschap besloten om de BVBA Bruisend te ontbinden en om elk onze eigen weg te gaan. Ik zie zelf immers nog heel veel potentieel in de organisatie van een fandorp en omkadering rond de wedstrijden van onze Rode Duivels op het Europees Kampioenschap.”

“Nu het stadsbestuur een aanbesteding heeft uitgeschreven om dit evenement te organiseren, zal ik opnieuw een dossier indienen. Ik zal daarvoor samenwerken met Hannes Dewit van het gerenommeerde evenementenbureau Radar Events. Ik heb Hannes leren kennen op de Gentse Feesten deze zomer waar hij een Mardi Gras festival op het Braunplein organiseerde, geïnspireerd op het carnaval in New Orleans. Dat was echt een indrukwekkend spektakel. Het was eigenlijk Betrand Flamang, de organisator van onder meer Gent Jazz, die ons daar met elkaar in contact bracht. Hannes en Betrand werken erg vaak samen en realiseren zo heel mooie projecten. Ik was echt onder de indruk en na enkele gesprekken besloten we om samen te werken en een dossier uit te werken rond het Europees Kampioenschap voetbal.”

Tomorrowland

Gentenaar Hannes Dewit (37) kan mooie adelbrieven voorleggen als evenementenorganisator. Naast het vernoemde evenement op de Gentse Feesten is hij met het concept Radio Ultra Modern immers ook al enkele jaren aanwezig op Tomorrowland. “Ons bureau is vooral gespecialiseerd in vintage entertainment“, verduidelijkt Hannes. “Naargelang de sfeer en de tijdgeest die we willen oproepen, hebben we verschillende concepten met dans, muziek en sfeerbeleving die we aanbieden. Met Radio Modern bijvoorbeeld gaan we terug naar de sfeer van de jaren ’40 en ’50. Radio Modern is trouwens een vaste waarde op Benenwerk in Brugge. Maar ook de hedendaagse muziek en stijl kunnen we perfect aan bod brengen.”

“Het lijkt me heel boeiend om onze concepten te koppelen aan een bijzonder populair gegeven als de Rode Duivels en dit op een mooi evenementenplein in Brugge. Met het evenement dat we samen met Ward willen uitwerken, gaat het om veel meer dan voetbal alleen. We willen ook een niet-traditioneel voetbalpubliek kunnen bekoren. Dus ook een gezinspubliek, vrouwen en kinderen. Verwacht je dus zeker aan danseressen, veel live muziek en interactie met het publiek.”

Ward Devriese vult aan: “Het is ook de bedoeling om het plein open te trekken. We gaan de mooie ruimte zo veel mogelijk benutten en er een échte beleving van maken. De lat wordt echt hoog gelegd, zeker ook op het vlak van eten en drinken waar we kwalitatief en origineel uit de hoek willen komen. We hopen dat we van het stadsbestuur de kans krijgen om dit mooie project te realiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten