Bruggeling start online nachtwinkel

Stijn Labeur richtte na 'Boats & Beds' nu ook een tweede bedrijf op: 'Brugge on Delivery'. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bruggeling Stijn Labeur start met ‘Brugge on Delivery’, een online nachtwinkelplatform waarbij hij producten tussen 20 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s nachts aan huis levert. “Doordat het aantal nachtwinkels dat nog écht laat open is sterk is gedaald, ben ik ervan overtuigd dat hier een markt voor is”, zegt de initiatiefnemer.

In andere steden bestaat het al, maar voor Brugge is het een primeur: een internetplatform met een keuze uit tal van producten, food en non food, die ‘s avonds en ‘s nachts aan huis worden gebracht. Dat is het concept van Brugge on Delivery; een initiatief van Bruggeling Stijn Labeur.

“Ik heb lange tijd gewerkt als leidinggevende in logistieke bedrijven zoals Bridgestone, Umicore en Wallenius Wilhelmsen. Maar op een bepaald moment voelde ik het kriebelen om zelf te gaan ondernemen”, vertelt Stijn. “Vanuit mijn vorige jobs had ik wel wat ervaring met de logistieke en de maritieme wereld en na me wat verder te hebben geïnformeerd startte ik met Boats & Beds Bruges. Het gaat om een service waarbij kleine tot middelgrote zeil- en motorjachten worden aangeboden als slaapgelegenheid. De hoofdlocatie is bij Dok 54, aan de Pathoekeweg 54. Daar liggen vier boten, er komt ook een ontbijtservice en douche en toiletten zijn voorzien in een cabine aan wal, op 20 meter van de boten. Ik bied ook een ariant aan met twee meer luxueuze boten die aan de Hootkaai liggen en voorzien zijn van alle comfort en sanitair.”

105 producten

Stijn Labeur heeft het ondernemen duidelijk in het bloed en lanceert met zijn Brugge on delivery dus nog een nieuw initiatief. “Door strengere regelgeving is het aantal échte nachtwinkels in Brugge de laatste jaren heel erg teruggezakt. Ik denk dat er maar een drietal zijn waar je nog echt ‘s nachts terecht kan”, weet Stijn. “Daarom ben ik ervan overtuigd dat er zeker een markt is voor een concept waarbij typische nachtwinkelproducen – zoals sigaretten, alcohol of snacks – ‘s avonds laat en ‘s nachts aan huis worden geleverd. En natuurlijk is het ook een groot gemak voor de klant als die ‘s nachts de deur niet meer uit moet in alle rust vanop de website de keuze kan maken uit de aangeboden producten.”

Het aantal échte nachtwinkels in Brugge is de laatste jaren sterk gedaald

“We hebben momenteel 105 producten, dat gaat van een doosje oorstokjes tot een zakje chips. Een bestelling moet in principe wel een minimumwaarde hebben van 20 euro. Indien het minder is leveren we ook wel aan huis, maar dan wordt er een toeslag van 5 euro aangerekend. Dat lijkt me maar logisch om dit haalbaar en rendabel te houden. De voorraad staat bij mij thuis in Kristus Koning waar ik over een grote kelder beschik. Ik heb een bestelbusje, maar het is ook wel de bedoeling om bestellingen waarvoor de verplaatsing niet al te ver is – en die niet ook niet te zwaar zijn om te vervoeren – zo veel mogelijk met de fiets te doen. We leveren in principe in Brugge zelf en in de deelgemeenten, met uitzondering van Zeebrugge.”

De nieuwe zaak start op donderdag 3 januari. Je kan producten bestellen op de website bruggeondelivery.com, maar ook door een Whatsapp-bericht of sms te sturen naar 0494 66 03 74. De online nachtwinkel zal open zijn van donderdag tot zondag en tussen 20 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s nachts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier