Bruggeling ontwikkelt Swaps, een uniek internetplatform waar je games ruilt met elkaar

"Iedereen kan zijn games dus eigenlijk in de etalage zetten", verduidelijkt Sem Vande Capelle. © Davy Coghe
Piet De Ville

De jonge informaticus Sem Vande Capelle (26) ontwikkelde een uniek internetplatform waar mensen hun games voor consoles zoals PlayStation, Nintendo en Xbox met elkaar kunnen ruilen. “Het gebeurt immers maar al te vaak dat games na een tijdje in een hoekje belanden. Met mijn platform, Swaps, kan iedereen zijn games in zekere zin in de etalage zetten en zo kunnen gamers op een goedkopere manier nieuw spelplezier beleven”, zegt Sem.

Sem Vande Capelle werd geboren in Brugge en volgde sportwetenschappen aan het VHSI. Hij woonde lange tijd in Beernem, maar sinds kort heeft hij zijn stek buiten de provinciegrenzen, in Aalter. “Ik volgde dus aanvankelijk een opleiding voor sportleerkracht, maar heb dan in Kortrijk toch gekozen voor de bachelorstudie Nieuwe Media en Communicatie Technieken”, vertelt Sem.

Programmeren

“Na mijn studies kon ik aan de slag bij District 01, een bedrijf dat websites en mobiele applicaties ontwikkelt. Net deze week heb ik het contract getekend voor een nieuwe job, als informaticus bij het bedrijf Actenium, dat onder meer actief is in de sector van de veevoeders. Ik heb dus wel al de nodige ervaring met programmeren en die ervaring heb ik kunnen gebruiken bij mijn eigen project Swaps. Het gaat om een internetapplicatie, een soort platform eigenlijk, waar mensen hun games voor consoles zoals PlayStation, Nintendo en Xbox met elkaar kunnen ruilen. Ik heb immers zelf altijd veel games gespeeld en stelde vast dat games na een tijdje in een hoekje belanden en niet meer gespeeld worden. Als je dan telkens nieuwe games aankoopt om die na een tijdje niet meer te spelen komt dat op den duur toch wel duur uit. Mijn platform Swaps kan hier een oplossing voor bieden. Iedereen kan zijn games dus eigenlijk in de etalage zetten en zo kunnen gamers op een goedkopere manier nieuw spelplezier beleven.”

Ruilvoorstel

Op de applicatie kunnen de gebruikers dus zowel zelf games plaatsen als bekijken welke games er te verkrijgen zijn. Je kan dus een ‘ruilvoorstel’ doen. “Mijn ‘bedrijfsmodel’ bestaat erin dat wie een game op de site wil plaatsen daarvoor één zogenaamde Swapcoin betaalt en zo’n coin heeft een waarde van 1,99 euro. In de korte tijd dat ik nog maar bezig ben, loopt het al best goed want er zijn momenteel 175 Swapgebruikers en er worden 60 games aangeboden”, vertelt Sem.

“Naast het ruilen van je game voor een andere game is er nog een andere mogelijkheid. De game kan namelijk ook geruild worden tegen een waarde in Swapcoins. Je bepaalt zelf hoeveel coins je vraagt voor je game maar het maximum wordt wel vastgesteld op 10 coins, of ongeveer 20 euro. Ik heb drie jaar aan dit project gewerkt en hoop uiterraard dat het een succes wordt. De meest populaire games zijn Fifa 18, Watch Dogs 2, GTA 5, Far Cry 5 en Call of Duty.”

Info: https://swaps.be/landing

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.