Bruggeling met fiets onderweg naar EK-match Rode Duivels

Kenneth Verhulst. (GF)
Redactie KW

Kenneth Verhulst is misschien wel de meest milieubewuste supporter van de Rode Duivels. De 43-jarige Bruggeling is momenteel met de fiets onderweg naar Lyon, waar onze nationale voetbalploeg het op maandag om 21 uur in het Stade des Lumières opneemt tegen Italië.

Kenneth Verhulst (43) is zaterdagmorgen vertrokken richting Lyon, die ongeveer 800 kilometer van Brugge verwijderd ligt. Het doel: zondag aankomen, zodat hij ‘s anderdaags de EK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Italië kan bijwonen. “Waarom deze stunt? Voor de sport en het milieu”, legt de Bruggeling uit. “De eerste dagen heb ik wel moeten vaststellen dat ik er absoluut niet voor getraind was. Zeker wanneer het bergop ging, heb ik serieus mijn peer afgezien. Maar vanaf dinsdag ging het steeds beter, ook omdat het vlakker werd en ik meer langs de kades kon fietsen. Het onweer heeft nog maar één keer mijn pad gekruist, voor de rest heb ik nog maar weinig problemen gehad. Of toch: een of ander dier vond blijkbaar mijn tent de ideale plek om zijn behoefte in te doen… Die heb ik uiteraard eerst mogen uitwassen om alsnog in te kunnen slapen.” (lacht)

“Een of ander dier vond blijkbaar mijn tent de ideale plek om zijn behoefte in te doen…”

Als alles vlot verloopt, zou Kenneth Verhulst – die al enkele jaren zoveel mogelijk thuiswedstrijden van de Rode Duivels tracht mee pikken – in de loop van zondag in Lyon moeten arriveren. “Volgens mijn plan moet ik ongeveer 100 kilometer per dag afleggen. In het begin van de week zat ik wat achter op schema, maar dat heb ik intussen goed kunnen maken. Ik móét er op zondag wel geraken, want ik heb via Airbnb een slaapplek geregeld. Het móét en zál lukken.”

Brugse Duivels

Kenneth Verhulst zal maandag een van de vele Belgische supporters in het stadion in Lyon zijn. “Ik heb ook een ticket voor de tweede wedstrijd van de Belgen, in Bordeaux. De verplaatsing tussen die twee Franse steden zal ik wel met de auto doen, want in vier dagen tijd kan ik het Centraal Massief niet overbruggen. (lacht) Wel leuk: zowel maandag als zaterdag zit ik in hetzelfde blok als een deel van de Brugse Duivels. Het wordt daar diep in Frankrijk dus nog een Brugs onderonsje.”

Ook voor de kwartfinales en de finale heeft Kenneth Verhulst een ticket weten te bemachtigen. “Hopelijk met onze nationale ploeg als een van de twee finalisten.”

(ON/TBR)

>>>Volg de reis van Kenneth op Twitter of Instagram (@KennethVerhulst)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier