Bruggeling Glenn Martens verkozen tot ‘Designer of the year’

Glenn Martens. © Knack Weekend
Olivier Neese

Op de Belgian Fashion Awards 2018 werd Glenn Martens uitgeroepen tot ‘Designer of the year’. Een 18-koppige jury loofde de 35-jarige Bruggeling voor zijn verfrissende kijk op mode in zijn collecties voor Y/Project.

In het MAD – Brussels Fashion and Design Platform in het centrum van Brussel vonden donderdagavond de Belgian Fashion Awards 2018 plaats. Die bekroond jaarlijks gevestigde en veelbelovende talenten uit de Belgische modewereld. Een van de grote winnaars is Glenn Martens. De 35-jarige Bruggeling werd verkozen tot ‘Designer of the year’. De 18-koppige jury loofde hem voor zijn verfrissende kijk op mode in zijn collecties voor het Parijse label Y/Project. Daar zet hij al sinds 2013, na het overlijden van Yohan Serfaty, de creatieve lijnen uit.

Met succes, want vorig jaar won de Bruggeling de Grand Prix de l’ANDAM, de belangrijkste modeprijs in Europa en worden wereldsterren als Rihanna en Kim Kardashian regelmatig met zijn ontwerpen gespot.

Andere prijzen

Tijdens de Belgian Fashion Awards werden nog zes andere prijzen uitgereikt. Ex-atleten Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo van 42I54 kregen de ‘Emerging talent of the year’-award, die een jong talent of label in België met een sterk concept of getuigend van grote creativiteit. Aan de award hangt een geldprijs van 5.000 euro.

‘s Lands belangrijkste modefotograaf Willy Vanderperre werd verkozen tot ‘Professional of the year’, Carol en Sarah Piron van het merk Filles à Papa kregen de award van ‘Entrepreneur of the year’. Terre Bleue won de ‘Fashion brand of the year’-award en de net afgestudeerde Italiaanse Frederica Di Leo kreeg de titel van ‘Most promising graduate’. Tot slot ging de ‘Jury prize’ naar Martin Margiela, voor zijn impact op de modegeschiedenis, het huidige modebeeld en allicht ook de toekomst.

De organisatie van de Belgian Fashion Awards is in handen van Knack Weekend, Le Vif Weekend, Flanders DC (Flanders District of Creativity), MAD – Brussels Fashion and Design Platform en WBDM (Wallon-Bruxelles Design Mode).

https://www.youtube.com/watch?v=xc85miuTAK8

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.