De parkeercontrole in Brugge wordt sinds februari 2017 uitgevoerd door de private firma THV OPC/Seris aan de hand van een scanscooter. Deze scooter scant de nummerplaten een eerste keer en alle wagens die niet in de database zitten, worden overgemaakt aan de parkeerwachters die volgen.

Tot voor kort reden de parkeerwachters op benzinebrommers. Dit strookt niet met de visie van de stad om in te zetten op betere luchtkwaliteit. Daarom zijn de parkeerwachters overgestapt op elektrische scooters klasse A. Er zijn vier elektrische brommers aangekocht met een bereik van 150 kilometer.

De parkeercontrole in Brugge wordt sinds februari 2017 uitgevoerd door de private firma THV OPC/Seris aan de hand van een scanscooter. Deze scooter scant de nummerplaten een eerste keer en alle wagens die niet in de database zitten, worden overgemaakt aan de parkeerwachters die volgen. Tot voor kort reden de parkeerwachters op benzinebrommers. Dit strookt niet met de visie van de stad om in te zetten op betere luchtkwaliteit. Daarom zijn de parkeerwachters overgestapt op elektrische scooters klasse A. Er zijn vier elektrische brommers aangekocht met een bereik van 150 kilometer.