Brugge wil van Sint-Pietersplas eigen Blaarmeersen maken

© foto SR
Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur investeert 880.000 euro in de aankoop van 6,3 hectare recreatie- en landbouwgrond met hoeve aan de Blankenbergse Dijk.

De grond ligt vlakbij de Sint-Pietersplas die tijdens de zomerdagen druk bezocht wordt voor tal van watersporten, een terrasje aan de plas of pop-upspeelplein van de Driehoek. Het was volgens de Brugse burgemeester een unieke kans voor de stad. Er moet nu nagedacht worden over de invulling van deze site. De stad gaat daarvoor in zee met Buur dat de mogelijkheden zal bekijken. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan een camping gezien de vraag naar meer kampeerplaatsen in Brugge.

Volgens schepen Franky Demon kan dit wel eens de Brugse Blaarmeersen worden met heel wat recreatiemogelijkheden. Het moet een site worden waar de Bruggelingen kunnen sporten – mogelijkheid is onder meer de aanleg van nieuwe voetbalvelden – maar ook tegelijk genieten van de volle natuur. De aankoop is snel gegaan.

Schepen Mercedes Van Volcem vernam de geplande verkoop tijdens haar verlof en ging meteen gesprekken aan met de eigenaar. Ze vond meteen steun in het schepencollege. De verkoopprijs was lager dan geschat en lang twijfelen was dan ook niet verstandig. De aankoop moet nu nog enkel op de gemeenteraad van september goedgekeurd worden. De hoeve ligt in de zone voor dag- en verblijfsrecreatie en kan ook een recreatieve invulling krijgen. Buur kan nu samen met de stad starten met de opmaak van een heus masterplan voor de hele site. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.