Brugge wil meer verblijfstoeristen lokken met gratis welkomstpakketten

Stefan Vankerkhoven

De Brugse hotels kenden in augustus slechts een bezettingsgraad van 30%. Om meer verblijfstoeristen te lokken verwent Visit Bruges wie twee nachten boekt met gratis welkomstpakketten.

Na een bevredigende julimaand sputterde de motor van het verblijfstoerisme in augustus opnieuw in Brugge. “Het feit dat Antwerpen en Brussel rood kleurden, zorgde voor vele annuleringen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. Voor het najaar moet Brugge rekenen op last minute boekingen. Omdat door corona de meeste verblijfstoeristen Belgen zijn, ontwikkelde Visit Bruges het incentive programma ‘Nog meer Brugge’.

“De stad trekt hiervoor een extra budget van 250.000 euro uit”, stelt toerismeschepen Philip Pierins. Gedurende zes weken worden afwisselend drie welkomstpakketten gratis aangeboden bij het boeken van een minimum verblijf van twee nachten voor eind januari 2021.

De waarde van de incentive bedraagt 82 à 111 euro. In totaal worden 1.000 koetsritten, 1.000 stadswandelingen, 1.000 tickets voor de stedelijke musea, 1.000 tickets voor de private musea en 1.000 cadeaubonnen uitgereikt. Elk actieweek worden 500 welkomstpakketten weggeven. “Deze actie geeft niet alleen zuurstof aan het toeristische logies, maar stimuleert ook de lokale consumptie”, aldus Dirk De fauw.

De incentive aanvragen kan via de actiepagina op www.visitbruges.be, waarna een voucher op je wacht in het toeristische onthaal in Brugge. “We hopen onze toeristische sector op die manier een injectie van minstens 6.000 overnachtingen te geven”, stelt Philip Pierins.

Burgemeester Dirk De fauw benadrukt dat deze winter het evenement Wintergloed en de Brugse Kerstmarkt coronaproof zullen plaatsvinden: “Er wordt gewerkt aan veilige formules, beter gespreid over de stad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier