Brugge wil alle volwassenen voor eind januari 2022 een boosterprik geven

Het team dat instaat voor de coördinatie in het Brugs vaccinatiecentrum. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Stad Brugge stelt alles in het werk om alle volwassen Bruggelingen die in aanmerking komen voor eind januari 2022 een boosterprik te geven. Hiervoor zullen alle inwoners die in aanmerking komen en tot nu toe nog niet uitgenodigd werden binnenkort vanuit Vlaanderen een uitnodigingsbrief met een datumvoorstel voor vaccinatie ontvangen. De vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar start op 15 januari 2022.

Vorige week werd beslist dat de interval tussen de tweede prik en het boostervaccin voor Pfizer en Moderna teruggebracht wordt van zes naar vier maanden. Dit betekent dat heel wat Bruggelingen vroeger dan oorspronkelijk gepland naar het vaccinatiecentrum in B-Park (Blankenbergse Steenweg) kunnen komen.

Hiervoor zullen alle inwoners die in aanmerking komen en tot nu toe nog niet uitgenodigd werden binnenkort vanuit Vlaanderen een uitnodigingsbrief met een datumvoorstel voor vaccinatie ontvangen.

Burgemeester Dirk De fauw roept alle Bruggelingen op om op die uitnodiging in te gaan en hun boosterprik te halen in B-Park: “De medewerkers van het vaccinatiecentrum draaien al maanden op volle toeren en staan er nu ook weer om in een korte tijdspanne iedereen een boostervaccin te geven. Op vandaag kregen al 52.728 Bruggelingen (53 procent van de volwassen Bruggelingen) hun boostervaccin. Wie nog vroeger wil gevaccineerd worden, kan zich nog altijd op QVAX registreren.”

Kinderen

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 start Stad Brugge ook met de vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Al deze kinderen krijgen de kans om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 en ontvangen hiervoor de komende weken vanuit Vlaanderen een uitnodigingsbrief met de nodige informatie. Deze inentingen zullen plaatsvinden in het vaccinatiecentrum op zaterdagen en woensdagnamiddagen. Het gaat hier om een basisvaccinatie met twee prikken.

Het vaccinatiecentrum breidt daarom vanaf maandag 3 januari 2022 zijn openingsuren uit. Het centrum zal open zijn van maandag tot en met zaterdag, telkens van 8 tot 18 uur. Het stadsbestuur vraagt zijn inwoners om de bevestiging van de inschrijving zoveel mogelijk digitaal te doen. Lukt dit niet, dan kan men een beroep doen op het contactcenter via 050 44 8000.