Brugge verpulvert Warmathon record: 40.870 euro

Stubru-presentator Stijn Van de Voorde (links): "Het record van Hasselt werd verpulverd!" © WK
Redactie KW

De West-Vlamingen zijn maandag massaal komen opdagen naar Brugge voor de derde Warmathon van Music For Life.

Met meer dan vijfduizend kilometers extra op de teller stelde Brugge het Hasseltse record scherp, en dus mag West-Vlaanderen zich al zeker tot morgen – want dan wordt de Gentse Warmathon gelopen – de warmste stad van Vlaanderen noemen.

Meer dan vierduizend deelnemers liepen samen 18.405 rondjes van 2,1 kilometer, goed voor 38.650 kilometer en een vette cheque van 40.870 euro. Stubru-presentator Stijn Van de Voorde sprak klare taal: “Het record van Hasselt werd niet verbroken… Het werd verpulverd!”

Ter vergelijking: in Hasselt werden zondag 14.384 rondjes gelopen, goed voor 33.083 kilometer, en Hasselt deed al beter dan Leuven.

Echte loopstad

“Ik had op voorhand gezegd dat we Hasselt en Leuven moesten kunnen overtroeven”, glundert de Brugse sportschepen Annick Lambrecht. “Reken maar dat we trots zijn op onze inwoners, Brugge bewijst hiermee nogmaals een echte ‘loopstad’ te zijn. Als de Warmathon volgend jaar een vervolg krijgt, zullen we Studio Brussel hier opnieuw met open armen ontvangen.”

Dat de Brugse Warmathon niet in de binnenstad maar wel in een deelgemeente plaatsvond, heeft volgens de schepen zijn doel niet gemist. “Naar bereikbaarheid toe was dit een betere optie, en het verheugt me ook dat al die mensen vandaag ook eens het minder bekende domein Koude Keuken hebben leren kennen. Een superlocatie, die zich voor zo’n evenementen perfect leent”, aldus Annick Lambrecht.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier