https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugge Studentenstad trapt academiejaar op gang met Student Welcome op 30 september

© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Brugge Studentenstad – het samenwerkingsverband tussen de studentenvoorzieningen van de Brugse hogescholen en Stad Brugge – staat na een moeilijke coronaperiode klaar om het academiejaar feestelijk op gang te trappen.

Dat doen ze met de organisatie van Student Welcome op donderdag 30 september op de Balkonrotonde, aan de achterzijde van het station. Daar worden zo’n 2.500 studenten verwacht voor een avondje ongedwongen ambiance.

Covid Safe Ticket

“Die ongedwongen ambiance, zonder mondmaskers of afstandsregels, is mogelijk doordat het Covid Safe Ticket zal worden gebruikt”, vertelt schepen voor Brugge Studentenstad Mathijs Goderis (Vooruit). “Voor dit evenement werken we samen met Ward Benoit van evenementenbureau Ultim Events. De site gaat open vanaf 17 uur.”

Aan het begin van de avond zorgt de studentenfanfare Ad Omnes voor de vrolijke noten op het terrein en tussen het publiek. Op het programma staan verder Salvaxes, Remedy & Bounty, Déliciaz, Omdat het Kan Soundsystem ft. Average Rob, Dopebwoy en Mark With a K ft Pat B ft MC Chucky. Maar Brugge Studentenstad heeft nog meer in petto dan de Student Welcome.

Campusrun

Twee weken later, op woensdag 13 oktober, zorgt vzw Sphere samen met Brugge Studentenstad voor een nieuw sportief evenement: de Campusrun, een ludiek loopparcours van vijf kilometer tussen de de campussen van de hogescholen in Sint-Michiels. De start en finish is ook op de Balkonrotonde.

Om 18 uur gaat de site open met leuke randanimatie en vanaf 19 uur starten de eerste van tien waves. Per wave kunnen er veertig studenten meelopen. (inschrijven via www.campusrun.be)

“De 6-urenloop, die traditioneel midden oktober plaats heeft op ‘t Zand, wordt vanaf dit academiejaar verplaatst naar het tweede semester, namelijk naar donderdag 31 maart 2022”, gaat schepen Goderis verder. “Stuvo Howest en Stuvo Vives organiseren in aanloop naar de 6-urenloop vanaf 20 oktober 2021 elke woensdagavond ‘Lopen & Leute’: joggen in groep onder begeleiding van een coach om je conditie en prestaties te verbeteren zodat je goed voorbereid kan deelnemen aan de 6-urenloop. Na de inspanning wordt er gezellig nagepraat in fuifzaal ‘t Cachot in het studentenhuis aan het Beursplein.”

Naar de film voor 4 euro

En voor de minder sportieve studenten: Brugge Studentenstad werkte een structurele samenwerking uit met Cinema Lumière. Onder de noemer Student Tuesday kunnen studenten op vertoon van hun studentenkaart elke laatste dinsdag van de maand een film gaan bekijken voor slechts 4 euro. De start is voorzien op dinsdag 28 september. Alle info op www.bruggestudentenstad.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.