Brugge past plannen Blankenbergse Steenweg aan om stadiondossier te redden

Redactie KW

Brugge zal de het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site aan de Blankenbergse Steenweg aanpassen. Met de aanpassingen wordt tegemoetgekomen aan de opmerkingen van de Raad van State. Dat meldt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) na overleg met de voorzitters van Club Brugge en Cercle Brugge en minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Door de aanpassingen in het plan, zal Club Brugge wel een nieuwe locatie moeten zoeken voor haar oefenvelden.

Dinsdag legde de Raad van State een bom onder het stadiondossier in Brugge. De ruimtelijke plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor Cercle Brugge en van bedrijventerreinen aan de Blankebergse Steenweg werden vernietigd. Daardoor kwamen de stadionplannen van beide Brugse voetbalclubs in het gedrang. Daarom wilde minister Zuhal Demir zo snel mogelijk een oplossing vinden.

Minder parking

Na overleg is besloten om met de Vlaamse regering te remediëren. Daarvoor zal het ruimtelijk uitvoeringsplan worden aangepast. “De punten die de Raad van State aanhaalde om het dossier te vernietigen, zullen wij aanpassen”, zeg burgemeester Dirk De fauw. Zo was de parking te groot uitgetekend volgens de Raad van State. “Aangezien enkel Cercle er zal voetballen, zal er minder parking nodig zijn. Ook zullen we zorgen voor meerlagige parking.”

Voorts was ook de onzorgvuldigheid in ruimtegebruik een belangrijk struikelblok. “We hebben beslist om op de Blankenbergse Steenweg enkel de oefenvelden van Cercle te plaatsen. Voor de oefenvelden van Club Brugge zoeken we een andere oplossing, eventueel bij bestaande sportcentra in de stad”, aldus De fauw.

Volgende week zal de Vlaamse overheid het remediëringsbesluit vaststellen. “Als er dan niemand in beroep gaat, zouden de plannen kunnen doorgaan en kunnen we het stadiondossier eindelijk afsluiten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier