Brugge maakt zich klaar voor kerst- en wintersfeer

In Brugge wordt dezer dagen alles in het werk gesteld om de stad onder te dompelen in een sfeervol winter- en kerstdecor. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Zowel de kerstmarkten op de Markt en het Simon Stevinplein als de winterbar met ijspiste aan het Minnewater zijn volop in opbouw in Brugge. Ook de gloednieuwe sfeerverlichting wordt intussen geplaatst.

In Brugge wordt dezer dagen alles in het werk gesteld om de stad onder te dompelen in een sfeervol winter- en kerstdecor. Het wordt dit jaar extra boeiend om een bezoekje aan de stad te brengen in deze tijd van het jaar want er komen heel wat veranderingen aan.

Zoals bekend besliste het stadsbestuur om de schaatspiste op de Markt weg te halen en te vervangen door een kunstijspiste op een ponton op het Minnewater. Het Brugs Handelscentrum, sinds jaar en dag organisator van de kerstmarkt/wintermarkt op de Markt en het Simon Stevinplein toonde zich aanvankelijk niet gelukkig met deze ontwikkeling maar nu proberen ze toch van de nood een deugd te maken. “We hebben op de Markt nu meer ruimte om alles mooi en gezellig in te richten, waardoor het eigenlijk meer een sfeervol ‘kerstdorp’ wordt.

De grote kerstboom die in het midden zal worden geplaatst komt er binnen kort nog aan”, zegt Piet Vanderyse, voorzitter van het Brugs Handelscentrum (BHC). “Er komt ook een bijzonder sfeervol ‘lichtdak’ aan. Ook op het Simon Stevinplein komen er vernieuwingen. Zo worden de kermisattracties door nu voor het eerst mooi aangekleed met hout, zodat deze ook mee opgenomen worden in de kerstsfeer. Als alles volgens plan verloopt kunnen de standhouders vanaf dinsdag in hun kerstchalets zodat ze de tijd hebben om tegen vrijdag 22 november, de dag van de opening, alles mooi in te richten en aan te kleden.”

Ook aan het Minnewaterpark is er heel wat bedrijvigheid.
Ook aan het Minnewaterpark is er heel wat bedrijvigheid.© PDV

Ook aan het Minnewaterpark is er heel wat bedrijvigheid. Daar is een team van de stedelijke vzw Brugge Plus volop bezig met het bouwen van de winterbar en winterterras met kunstijspiste. De ‘ruwbouw’ is zo goed als klaar. Op het terras worden nog hoge tafels en stoelen geplaatst. De kunstijspiste werd intussen ook geplaatst op het ponton maar ligt nu nog afgedekt onder houten platen. De winterbar aan het Minnewater open vrijdag 22 november om 11 uur en de officiële opening met receptie en toespraak van de burgemeester is gepland op zaterdag 23/11 om 17 uur 30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier