Brugge maakt totaalplan op voor behandeling asbest

Stefan Vankerkhoven

Na de spraakmakende reportage in KW over de manier waarop asbest gestockeerd wordt in de containerparken, bereidt Brugge een totaalaanpak van deze problematiek voor. Schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) plant een bezoek aan Koksijde, om na te gaan hoe ze daar omgaan met die problematiek.

Gemeenteraadslid Charlotte Storme (Groen) trok, gealarmeerd na het KW-dossier, zelf naar het containerpark langs de Pathoekeweg in Brugge en zag ook daar onbedekte vezelcementplaten liggen in een container. Zij interpelleerde hierover dinsdagavond in de gemeenteraad.

Schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) erkent het probleem: “Maar dat probleem begint al met de ontdekking van asbest thuis en het transport naar de containerparken. Om sluikstorten af te raden, mogen burgers asbesthoudende materialen afgeven in de gratis afdeling van onze recylageparken.”

“Ons personeel krijgt jaarlijks een opleiding om te kunen omgaan met asbest. Het gebruik van een mondmasker en handschoenen zijn verplicht. Driemaandelijks meet IVBO de aanwezigheid van asbest, de metingen overschreden tot nu toe nog nooit de normen. Maar er is meer nodig: we bereiden een totaalaanpak van deze problematiek voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier