Brugge maakt mantelzorgers wegwijs

Schepen Marechal, hier met collega Pablo Annys, Naomi De Bruyne (links) en Kim Naeyaert, administratief medewerkster OCMW Brugge: “Het aantal mantelzorgers zal blijven stijgen.” © (Foto CGRA)
Redactie KW

Met de lancering van de Brugse Mantelzorglijn willen Stad Brugge, OCMW Brugge en het Brugs Mantelzorgnetwerk de mantelzorgers in hun stad ondersteunen. Mantelzorgers kunnen vanaf nu het nummer 050 32 68 00 bellen met vragen over de Brugse mantelzorgpremie, het zorg- en ondersteuningsaanbod of ontmoetingsplaatsen voor mantelzorgers.

Pablo Annys, schepen Sociale Zaken en voorzitter Mintus: “De nieuwe Mantelzorglijn wordt tijdens de kantooruren bemand door deskundige medewerkers, die niet alleen op de hoogte zijn van het bestaande hulp- en dienstverleningsaanbod in Brugge, maar ook oor hebben naar de noden van de beller en mee naar oplossingen zoeken.”

Er werd ook werk gemaakt van een digitale wegwijs. “Voor heel wat mantelzorgers is het niet duidelijk waar ze met hun vragen terechtkunnen. Daarom ontwikkelden we voor onze stad een centrale mantelzorgpagina op www.brugge.be/mantelzorg. Deze website maakt mantelzorgers in Brugge wegwijs in thema’s zoals vervoer, woningaanpassingen, hulpmiddelen of infosessies en verwijst door naar het aanbod van onder andere de mantelzorgverenigingen”, zegt Pieter Marechal, schepen van Welzijn.

“We zijn verheugd met de mantelzorgpagina en telefoonlijn, als extra toegangspoort voor mantelzorgers naar hulp op maat”, reageert Naomi De Bruyne, coördinator Steunpunt Mantelzorg.

In Brugge zijn er 2.100 mantelzorgers die de stedelijke mantelzorgpremie krijgen. “Dat aantal zal blijven stijgen door de vergrijzing van de bevolking en de betere communicatie”, weet schepen Marechal. (CGRA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.