Brugge lanceert preventiecampagne ‘Niet thuis, licht aan’

De stad Brugge start met een heuse preventiecampagne in de strijd tegen inbraken in woningen. De hele maand januari zal de stad de boodschap ‘Niet thuis, licht’ aan promoten.

Dirk De fauw, Dirk Van Nuffel en Matthijs Goderis stellen de preventiecampagne voor.© DC
Dirk De fauw, Dirk Van Nuffel en Matthijs Goderis stellen de preventiecampagne voor.© DC

Deze boodschap wordt onder meer via broodzakken bij de Brugse bakkers verspreid. Er is ook een kort filmpje dat kan gedeeld worden via sociale media. Het is nu reeds te vinden op de facebookpagina van de Stad Brugge, de politie Brugge en van de buurtinformatienetwerken.

Het is de bedoeling dat inbrekers niet meteen kunnen zien dat er niemand thuis is. Een inbraak kan vermeden worden door een licht in de woning te laten branden, door het niet neerlaten van rolluiken en door een wagen op de oprit te laten staan. In de donkere weken van het jaar worden immers de meeste inbraken gepleegd. Het is volgens de Brugse burgemeester Dirk De fauw beter te voorkomen.

De korpschef van de Brugse politie Dirk Van Nuffel roept op om alert te blijven en verdachte zaken meteen te melden via 050 44 88 44. Zo kunnen vaak inbraken vermeden worden. Bij de lokale politie vind je nuttige brochures rond inbraakpreventie of ook online via www.brugge.be/diefstalpreventieadvies . (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.