Brugge knalt met vuurwerk nieuwe jaar in

© (Foto MVN)
Redactie KW

Op ‘t Zand kwamen afgelopen nacht duizenden mensen samen om het nieuwe jaar te vieren. Dit gebeurde tijdens de massa-karaoke ‘Brugge Feest’, de wintervariant van het zomerse initiatief ‘Vlaanderen zingt’.

Onder aanvoering van dirigent Nick Blontrock, zoon van kersvers Brugs schepen van Cultuur Nico (CD&V), werden door een gelegenheidskoor en het publiek tal van klassiekers meegezongen, van ‘Is this the way to Amarillo?’ van Tony Christie over ‘Leef’ van André Hazes tot de traditionele uitzwaaier ‘Les Lacs du Connemara’ van Michel Sardou. Er volgde ook nog een toegift: ‘Laat de zon in je hart’ van Willy Sommers.

De countdown naar het nieuwe jaar werd gedaan door Dirk De fauw (CD&V), die zich vanaf vandaag de nieuwe burgemeester van Die Scone mag noemen. Na afloop van het vuurwerk, dat zo’n kwartier in beslag nam, sprak hij ook een korte speech uit. Daarin beloofde De fauw dat 2019 voor de Bruggelingen ‘formidabel’ zal worden. Stromae achterna.

De winternacht was absoluut niet koud en dit bracht een zelden geziene volkstoeloop op ‘t Zand teweeg. Heel wat mensen ontkurkten een fles champagne op het nieuwe jaar, er werd wat illegaal vuurwerk afgeschoten, maar alles verliep voorts in een vrij rustige en gemoedelijke sfeer.

(SVV – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier