Brugge investeert 1,4 miljoen euro voor de aanpak van groenere speelruimtes

Schepenen Mathijs Goderis en Mercedes Van Volcem stelden deze morgen het nieuwe speelpleinenplan voor in Zwankendamme. © SR
Redactie KW

In Zwankendamme hebben de Brugse schepenen Mercedes Van Volcem en Mathijs Goderis deze voormiddag de investeringsplannen voorgesteld voor de speelpleinen in Groot-Brugge. Er wordt voor 1,4 miljoen euro geïnvesteerd in groene speelruimte voor alle leeftijden.

In de tussentijd zijn de werken voor het speelplein in het Astridpark in Brugge al begonnen. Dit jaar opende ook het grote speelplein aan de Babbaertstraat in Sint-Kruis. Nu wil Stad Brugge de komende drie jaren de speelpleinen aanpakken aan het Bilkske, de Noordstraat, het Werfplein in de Brugse binnenstad.

130 speelpleinen

In de deelgemeenten wordt gekeken om de speelpleinen aan de Vaartbekeweg (Koolkerke), de Gaarlemstraat/Doornweg (Zwankendamme), het Speelbos en het Paalbos (Sint-Kruis) en ‘t Leitje, de AJ Witteryckstraat, Koningin Elisabethsquare en Maaike Kerrebroeckstraat (Assebroek) aan te pakken. Ook de ruimtes aan het Binnenhof in Sint-Michiels en de Jan Breydellaan en het Noordveld in Sint-Andries zullen veranderingen ondergaan.

De schepenen wijzen erop dat er een samenwerking komt met de Olva-vestigingen Collegestraat en Steenbrugge om de omwonenden de kans te geven om buiten de uren van de school het speelplein te gebruiken met hun kinderen. In Groot-Brugge zijn er 130 speelpleinen te vinden, die op een overzichtelijke kaart van Brugge en de rand staan. Die kaart is te verkrijgen bij de stedelijke jeugddienst en andere stadsdiensten. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier