Brugge herlanceert Local Love campagne

Klare Naert, Pablo Annys, Dirk De fauw en Ilse Snick herlanceren de Local Love campagne© Davy Coghe
Klare Naert, Pablo Annys, Dirk De fauw en Ilse Snick herlanceren de Local Love campagne© Davy Coghe
Redactie KW

In deze valentijnsperiode lanceert stad Brugge opnieuw de campagne Local Love, een bundeling van authentieke shoppingadresjes buiten de platgetreden paden.

Wie houdt van shoppen in het prachtige Brugse stadscentrum is een trotse ‘local lover’. Dat is het uitgangspunt van de campagne Local Love. Met de campagne wil de Stad adresjes in de verf zetten waar de Bruggelingen graag komen; gevestigde waarden, speciaalzaken en conceptstores die gerund worden door gepassioneerde ondernemers.

“Om shoppers die in Brugge winkelen te bedanken, bieden we hen een cadeautje aan”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (SP.A). “Heel wat handelszaken verdelen vanaf 12 februari Local Love-postkaartjes en make-uptasjes in hun zaak.”

Fotoshoot

Het Brugse stadsbestuur wil in deze aanloop naar Valentijn niet alleen de vele originele en kwalitatieve winkels in de verf zetten maar vraagt ook aanbod eetadresjes. “De horecazaken zijn wel niet toegankelijk voor consumptie ter plaatse, door corona, maar toch heerst er heel wat activiteit bij de uitbaters van restaurant en eethuisjes”, gaat schepen Pablo Annys verder.

“Er is immers een erg groot aanbod aan afhaalmaaltijden. Ja, ook voor een verfijnd en romantische valentijdsdiner thuis met je geliefde. De webpagina met een mooi overzicht wordt overigens bijzonder vaak geraadpleegd. Daar zijn we heel tevreden mee want al deze kleine bedrijfjes, ook de winkels, zijn de hartslag van onze buurt, de ruggengraat van onze lokale economie. Ze bepalen mee de sfeer van onze mooie stad.”

Burgemeester Dirk De fauw vult aan: “Voor deze campagne werd een fotoshoot gehouden met enkele Brugse ondernemers om het belang van lokaal shoppen in de verf te zetten. De campagne zal via verschillende kanalen gepromoot worden en we hopen natuurlijk dat het een groot succes wordt.”

(PDV)

Alle info over Local Love op www.visitbruges.be/locallove .

Het overzicht van de deelnemende zaken kan je raadplegen op www.brugge.be/valentijn21 .

Het aanbod aan afhaalmaaltijden is gebundeld op www.brugge.be/steundehoreca .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.