Brugge geeft nog geen fiat voor Driedaagse Brugge-De Panne

Vindt de Driedaagse Brugge-De Panne in oktober plaats? (Foto Belga/David Stockman) © belga
Stefan Vankerkhoven

De nieuwe UCI kalender voor de rest van 2020 is bekend en dus ook de nieuwe datum van de AG Driedaagse Brugge – De Panne. De UCI WorldTour-wedstrijd die in het voorjaar omwille van het coronavirus uitgesteld werd, wordt normaal gezien op 20 en 21 oktober gereden. De Stad Brugge reageert alvast positief, maar de stadsdiensten onderzoeken wel nog of er op die data geen andere grote manifestaties gepland zijn in Brugge.

Sinds het uitstel van de wedstrijd, die oorspronkelijk gepland was op 25 en 26 maart, heeft organisator Golazo in overleg met KVC Panne Sportief, titelpartner AG en de betrokken steden het vizier gericht op een nieuwe datum in het najaar. Koersdirecteur Rob Discart stelt: “We zijn er samen met de UCI in geslaagd om in een volle nieuwe najaarskalender toch een plaats te vinden voor de AG Driedaagse. Een hele goeie plaats zelfs, tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. De mannen rijden hun wedstrijd op woensdag 21 oktober, de vrouwen op dinsdag 20 oktober. In omgekeerde volgorde, want normaal is dat daags na de mannen is.”

De organisatie zal volgens Rob Discart vanzelfsprekend alle gezondheidsprotocollen die er vanuit de UCI en de diverse overheden worden uitgevaardigd, strikt opvolgen: “Het is in ieders belang – renners, omkadering, organisatie… – dat er gekoerst wordt in de meest veilige en gezonde omstandigheden.”

Relance

Hoe reageert de stad Brugge op dit nieuws? “We bekijken momenteel nog intern met de stadsdiensten of er zich geen belemmeringen stellen op deze data”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Maar de voorgesteld data zijn sowieso mooi. We krijgen een plaats tussen de grote wielermonumenten.”

“Gezien het uitgestelde voorjaar en het beperkt aantal wedstrijden gaan we er ook vanuit dat de absolute wereldtoppers uit het klassieke voorseizoen gretig zullen zijn om in Brugge te starten. De internationale aandacht die dat zal meebrengen zal ook een manier zijn om ons opnieuw in de kijker te plaatsen als toeristische topbestemming. De koers kan een mooie rol spelen in de relance van de lokale economie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.