Brugge en Antwerpen willen elkaar aflossen als startplaats Ronde

Als het van burgemeester De fauw afhangt, mogen we spoedig de Ronde van Vlaanderen terug op de Grote Markt van Brugge verwelkomen.© BELGA
Als het van burgemeester De fauw afhangt, mogen we spoedig de Ronde van Vlaanderen terug op de Grote Markt van Brugge verwelkomen.© BELGA
Piet De Ville

De steden Brugge en Antwerpen willen afwisselend fungeren als startplaats voor de Ronde van Vlaanderen. Beide steden hebben samen een voorstel in die zin ingediend bij organisator Flanders Classics, zo was te horen op de gemeenteraad dinsdagavond.

Het was N-VA gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche die donderdagavond op de Brugse gemeenteraad bij de burgemeester polste naar de mogelijkheden om opnieuw de start van de Ronde van Vlaanderen naar Brugge te halen. Hij suggereerde daarbij de mogelijkheid om omliggende steden en gemeenten te laten bijdragen aan de financiële inspanning hiervoor bij organisator Flanders Classics.

Ook Open VLD-fractieleider Jasper Pillen stelde dat het terughalen van de startplaats van de Ronde een heel mooie zaak zou zijn om Brugge na afloop van de coronacrisis opnieuw sterker op de sportieve en toeristische kaart te zetten. “Iedereen kan het er toch over eens zijn dat de start van de Ronde van Vlaanderen historisch gezien niet in Antwerpen hoort maar wel in ‘de Vlaanders’”, liet Pillen verstaan.

Vechten

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) kwam verrassend uit de hoek met zijn antwoord. “In de marge van de besprekingen rond de fusie van de havens van Zeebrugge en Antwerpen spraken Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en ikzelf over het behalen van de startplaats van de ronde. We waren het er al snel over eens dat het toch wel wat onzinnig is dat de derde en de eerste stad van Vlaanderen gaan vechten over dit initiatief, zeker als we net zo’n mooie samenwerking rond de haven hebben afgesloten”, aldus burgemeester De fauw.

“Als we zo’n mooie samenwerking rond de haven kunnen starten, moet dat ook kunnen met de Ronde”

“Met medewerking van onze schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus), die goede contacten heeft met mensen bij Flanders Classics, en ook met steun van schepen van Sport Franky Demon (CD&V) zijn we dus een dossier beginnen voorbereiden waarbij Antwerpen en Brugge elk om beurt zouden kunnen fungeren als startplaats van de Ronde.”

“Dus Antwerpen en Brugge hebben nu samen een voorstel ingediend bij Flanders Classics. Ik wil voor alle duidelijkheid wel meegeven dat er nog geen overeenkomst is met Flanders Classics. We mogen het vel van de beer dus nog niet verkopen. Maar ik denk dat het wel een mooi voorstel is en ik hoop dat we dus binnen afzienbare tijd opnieuw een startplaats in Brugge kunnen organiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten