Brugge Classic in een nieuw kleedje

Op de foto zien we vooraan (zittend) Kurt Vermeersch (Breydelzonen), Mieke Engelbeen (Sportdienst Brugge) en Willy Vanderbeke (Sint-Trudotrappers), achteraan schepen Franky Demon, Luc Speleman (Sint-Michielse Trappers), Eddy Pauwels (Breydelzonen), Martin Acket (Brugse Cyclo's), Christian Pollet (Lobek-Sodibrug) en Roland Depreux (Sint-Trudotrappers). © WK
Redactie KW

De Brugge Classic krijgt dit jaar een nieuwe start- en aankomstplaats: in het Sint-Lodewijkscollege vinden ook de inschrijvingen plaats, en kan er achteraf gedoucht worden. Nog nieuw bij deze vierde editie, is de 100km.

“We mikken met de Brugge Classic op een hoog sportief belevingsniveau, en dit jaar willen we de beter getrainde wielrenners nog iets meer uitdaging bieden“, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). Er wordt gereden in drie pelotons, elk met een eigen richtsnelheid (26km/u, 30km/u en 34km/u). Het snelste peloton krijgt een extra lus richting Damme voorgeschoteld; de drie groepen rijden zo een afstand van respectievelijk 65, 75 of 100 km. Eerst is er wel een gezamenlijke aanloop van ruim 10km, op de ring rond de binnenstad. De deelnemerslimiet ligt, uit veiligheidsoverwegingen, op 600 deelnemers (200 per peloton).

Brugge Classic is een organisatie van de stad en de Brugse wielerclubs Koninklijke Brugse Velosport, Brugse Bikers, Brugse Cyclo’s, Sint-Michielse Trappers, Sint-Trudotrappers, WTC Breydelzonen en WTC Lobek-Sodibrug. De clubs staan onder meer in voor de inschrijvingen, en zetten ook wegkapiteins in.

Deelnemen aan de Brugge Classic kost 6 euro voor wie aangesloten is bij een wielerfederatie. Anders betaal je 8 euro. Dit jaar kan er voor het eerst ook online betaald worden. Inschrijven kan via de website www.brugge.be/classic.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier