Brugge biedt gratis online sportlessen aan

In deze verstrengde lockdown is het belangrijker dan ooit om fysiek bezig te blijven. Omdat dat amper nog kan in de sportcomplexen, heeft Brugge samen met Amitabha besloten om gratis online lessen aan te bieden.

© fizkes – stock.adobe.com

Het uniek aanbod van kwalitatieve sportlessen werd uitgewerkt door Amitabha, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer het uitsturen van sportcoaches. Concreet gaat het over acht verschillende disciplines: Yoga, BBB, Fatburner, Pilates, Zumba, Calorie Crush, Hip Hop en Hiit. Van maandag tot donderdag wordt er telkens twee uur les aangeboden. Telkens van 19u tot 21u, traditioneel de meest populaire uren voor sport in de gemeente. Live te volgen via Facebook, meerbepaald op de pagina ‘Sportdienst Brugge’.

“Het zijn uitdagende tijden voor iedereen die op één of andere manier sportlessen aanbiedt”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Het is naast de aanbieders ook voor de gebruikers enorm frustrerend dat het reguliere sportaanbod voor lange tijd niet meer kan doorgaan. Vandaar dat we het nodig vonden om actie te ondernemen. We hebben gemerkt dat in deze tweede lockdown de nood aan afleiding en ontspanning alleen maar groter wordt.”

De lessenreeks is bewust gratis aangeboden. “We willen mee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen om de Bruggelingen fysiek fit te houden, maar ook om hen mentaal gelukkig te houden. De online lessenreeks is een ideale manier die volledig coronaproof is.”

Amitabha gaat maandag 16 november van start met een eerste liveles van 19u tot 20u, meteen gevolgd door een tweede van 20u tot 21u. Alles is te volgen via de Facebookpagina van de Sportdienst Brugge. Meer informatie op www.brugge.be/sportinjebuurt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.