Brugge annuleert alle grote evenementen deze zomer

Ook Circque Plus mag deze zomer in Brugge niet plaatsvinden. De Stad annuleert alle grote evenementen omwille van corona. (foto DC)
Stefan Vankerkhoven

De Stad Brugge annuleert alle grote evenementen waarvoor het stadsbestuur deze zomer zelf opdrachtgever is.

“De beslissing van de veiligheidsraad om massa-evenementen te verbieden, roept nog vragen op aangezien de grootte van het publieksbereik niet is gedefinieerd”, stelt burgemeester Dirk De fauw. Het stadsbestuur besliste alvast om de grote evenementen waarvoor ze zelf opdrachtgever is te annuleren.

Volgens Dirk De fauw was de organisatie van heel wat evenementen de voorbije weken on hold gezet: “Voor organisatoren, leveranciers en publiek was er dringend nood aan duidelijkheid. Daarom hebben we beslist om de grote evenementen waarvan we als stad zelf opdrachtgever zijn te annuleren.”

Het gaat om Benenwerk, Moods, Cirque Plus, Lichtfeest Lissewege, Klinkende Kroegen en Wijklanken. Het schepencollege besliste tegelijkertijd om alle eigen organisaties in stadszalen tot 30 juni 2020 te annuleren.

Tijdens de jongste gemeenteraad liet Dirk de fauw ook uitschijnen dat wellicht ook de vele buurtfeesten in Brugge niet zullen kunnen plaatsvinden deze zomer. Brugge telt meer dan honderd wijkcomités die elk in hun buurt tijdens de zomer een feest opzetten. “Buurtfeesten worden sowieso ook moeilijk deze zomer, want de regel van de social distancing moet kunnen gerespecteerd en gegarandeerd worden”, aldus de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.