Brug over Ooigembeek opent nieuwe wandelmogelijkheden

Schepen Olivier De Marez is ontzettend fier over de uitbouw van het parkgebied de Mandelmeersen en de doorsteek naar de Zilvertorens waarin de Ooigembrug een belangrijke schakel vormt.© CLY
Schepen Olivier De Marez is ontzettend fier over de uitbouw van het parkgebied de Mandelmeersen en de doorsteek naar de Zilvertorens waarin de Ooigembrug een belangrijke schakel vormt.© CLY
Redactie KW

Het Oostrozebeekse gemeentebestuur blijft aan een snel tempo verder bouwen aan de vergroening van deze al landelijke gemeente. Na de Groene Long in het hartje van de gemeente worden de laatste jaren heel veel middelen geïnvesteerd in het park en wandelgebied de Mandelmeersen. Dat parkgebied krijgt er nu nog enorme wandelmogelijkheden bij door de bouw van een brug over de Ooigembeek.

Door het plaatsen van een voetgangersbrug over de Ooigembeek wordt op termijn het parkgebied de Mandelmeersen verbonden met de parkzone van de Zilvertorens. “Door de installatie van een voetgangersbrug over de Ooigembeek kan er nu gewandeld worden vanaf de Meulebekesteenweg tot aan de Tieltsteenweg”, zegt schepen Olivier De Marez. “Voortaan is de pas aangelegde loopweide voor honden ook bereikbaar voor wandelaars in de Mandelmeersen, wat betekent dat een wandeling met de hond in de Mandelmeersen nu kan afgesloten worden met ravotmogelijkheid voor de viervoeters in de loopweide”, weet de schepen.

Er liggen echter nog meer recreatiemogelijkheden in het verschiet. “In de toekomst zal het parkgebied de Mandelmeersen verbonden worden met het parkgebied achter de Zilvertorens. Wij gaan gebruik kunnen maken van de voetgangerstunnel onder de Tieltsteenweg om vervolgens de doorsteek te maken naar de Zilvertorens. Die doorsteek is nog niet voor meteen, maar de installatie van een brug over de Ooigembeeks vormt hierin een eerste belangrijke stap.”

De nieuwe brug over de Ooigembeeks is 11 meter lang en bestaat uit een staalconstructie die wordt afgewerkt met padoek-hout. Eerstdaags worden tussenschotten geplaatst zodat kinderen die de brug gebruiken niet in het water terechtkomen. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.