Brouwerijen laten streekbieren proeven in Waregem

De Waregemse Biervrienden zijn zaterdag 30 november aan hun zesde Winters Bierfestival op rij toe. Net als de voorbije jaren nodigen zij ook nu weer brouwerijen uit die hun brouwsels voorstellen en ervan laten proeven van 14 tot 22 uur in het ontmoetingscentrum Gaverke aan de Zeswegenstraat.

De organisatoren van het Bierfestival, met achteraan Wouter Messiaen en Marc Corbanie en vooraan Nico Derycke en Stijn Verstraete. © gf

De toegang is gratis Wie de proeverij wil aangaan betaalt 15 euro voor een startpakket en krijgt daarvoor ook een speciaal proefglas van de Waregemse Biervrienden mee voor de rondgang langs de diverse brouwerijen.

Trendy frisdrank

Nico Derycke en Stijn Verstraete: “Het festival kan je gerust een platform noemen voor brouwers die net gestart zijn. Zij laten de bezoekers kennis maken met hun zelfbedachte brouwsels. Daarnaast komen ook gevestigde waarden naar het Gaverke. Elk krijgt van ons een stand in het ontmoetingscentrum. Voor wie geen bier drinkt en ook voor wie die namiddag en avond Bob speelt: wij hebben trendy frisdranken in huis, ook koffie. Papa’s en mama’s die met hun kinderen langskomen, kunnen die laten genieten van de vele spelletjes en speeltoestellen in het speciaal voor hen ingerichte kinderdorp. Wat nog? Wij hebben enkele foodspecialisten uitgenodigd. Die bieden lekkere hapjes aan.”

Ruim 1.000 bezoekers

Volgende brouwers en brouwerijen zijn present: ‘t Verzet Anzegem, Brixiux Kruibeke, Kluiz Kluisbergen, De Poes Tielt, Beer Waregem/Brambrass Heestert, Bux Wevelgem, Bom Brewery Rumbeke, Slaapmutske Melle en De Feniks Heule/Gulden Spoor Gullegem plus Castalia Craftbeers Zonnebeke.

De organisatoren verwachten tussen de 900 en 1.000 bezoekers in ontmoetingscentrum Gaverke. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.