Brouwerij Vermeulen uit Ieper int geen huur in april

Eliane Thevelein en brouwer Charles Vermeulen van de bekende brouwersfamilie Vermeulen. © (foto SD)
Redactie KW

De Ieperse brouwersfamilie Vermeulen heeft zopas beslist om de huur voor de maand april te laten vallen. Dat horen we van Eliane Thevelein, echtgenote van brouwer Charles Vermeulen.

“We hebben dat gedaan na overleg met de brouwersfamilie Vander Ghinste, waarmee we goed samenwerken (voor de Bockorcafés, red.). Ik kan me niet herinneren dat we dit al ooit op zo’n grote schaal gedaan hebben, maar we wilden ook ons steentje bijdragen in deze moeilijke tijden. De huur voor april zullen we dus niet innen en we hopen dat onze horecazaken vanaf mei opnieuw open kunnen gaan. Als dit niet het geval is, dan moeten we dat opnieuw bekijken en bespreken.”

Ondertussen zitten ze plichtsgetrouw binnen en afgesloten van de buitenwereld. “Alleen is Edouard (Vermeulen, zoon en zaakvoerder van het gerenommeerde modehuis Natan, red.) hier gisteren geweest toen hij de mondmaskers is komen afgeven in het Jan Yperman Ziekenhuis. Voor de rest zien we niemand en dat is best wel lastig. We trekken onze plan wel, zoals iedereen zeker?”

Mooi gebaar, maar blijven harde tijden

Natuurlijk zijn de horecazaken die onder de vleugels van Brouwerij Vermeulen zitten heel content met deze maatregel. Dat horen we van Chris Bevernage, die Les Halles huurt van Vermeulen. “Het is een mooi gebaar van Charles Vermeulen en dat helpt de ongeziene kosten een beetje te drukken. Toch zijn het heel harde tijden, die ik in mijn lange horecacarrière nog nooit heb meegemaakt. Bovendien hebben we ook onze 12 personeelsleden in ‘economische werkloosheid wegens overmacht’ moeten steken. Hierdoor konden ze onmiddellijk starten met stempelen.”

“We besloten om niet te beginnen met afhaalgerechten. Collega’s die communiemaaltijden en huwelijksfeesten van 300 gasten, zelfs in juni, geannuleerd zien hebben het nog moeilijker dan wij. Ook voor onze brouwerij die enkel levert aan horeca is dit een financiële strop. Wij vormen immers het grootste deel van hun omzet. We hopen midden mei terug open te mogen gaan. Volgens welk scenario is jammer genoeg nog niet geweten.”

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier