Brouwerij ‘t Verzet uit Anzegem levert kleine bierpakketten aan huis

Alex Lippens en Koen Van Lancker van brouwerij 't Verzet starten met het aan huis leveren van kleine bierpakketten. © DRD
Redactie KW

Dat doet de brouwerij om de financiële schade te beperken en de stock van het bier zo jong mogelijk te houden.

“Onze volledige maatschappij ondervindt ondertussen de impact van het coronavirus en het sociaal leven ligt helemaal plat”, verduidelijkt Koen Van Lancker. “De horecazaken die gedwongen gesloten zijn, kennen moeilijke tijden. Ook met onze brouwerij ‘t Verzet, die helemaal afhankelijk is van deze zaken, gaan we een zware periode tegemoet. De productie in de brouwerij ligt zo goed als stil en bestellingen blijven integraal uit“, klinkt het.

“Om de financiële schade te beperken en de stock van het bier zo jong mogelijk te houden, starten we met kleine bierpakketten aan huis te leveren. We beperken ons tot een straal van 20 km rond de brouwerij. Daarbij worden alle regels voor hygiëne en social distancing strikt in acht genomen.”

Kleine zelfstandigen onder elkaar

“Omdat we met brouwerij ‘t Verzet al sinds het begin geloven dat brouwerijen niet kunnen werken zonder distributie, willen we hen zeker niet passeren. We horen van velen onder hen dat de verkoop van speciaalbier sterk teruggevallen is. Daarom verdelen we een deel van het ontvangen geld onder onze drankenhandels binnen die straal van 20 km. Het percentage dat men ontvangt, is berekend op de hoeveelheid producten die elke drankenhandel afnam in 2019. Zo willen wij, ondanks de moeilijke tijden, toch onze steun betuigen aan hen, als kleine zelfstandigen onder elkaar.”, klinkt het.

“Uiteraard stoppen we met deze actie van zodra de maatregelen versoepelen, zodat we de verkoop van het bier weer kunnen overlaten aan de echte specialisten.”

Gratis glas

“Hoe alles concreet in elkaar zit? Er kunnen dozen van 12 Verzet-bieren samengesteld worden, geheel volgens de smaak van de besteller… De verschillende biertjes zijn te vinden op onze website. Wij komen dat Verzet-pakket geheel steriel afleveren. Iedereen krijgt bij zijn eerste bestelling een glas van de brouwerij cadeau. We rijden voor de eerste keer uit op vrijdag 3 april. Bestellingen kunnen tot donderdag 2 april om 12 uur gestuurd worden naar info@brouwerijtverzet.be met als onderwerp ‘Bevoorrading door ‘t Verzet’.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier