Brouwerij ‘t Verzet lanceert community De Brigade

Alex Lippens en Koen Van Lancker willen met De Brigade hun bierrevolutie op de kaart zetten.
Redactie KW

Vanaf vandaag kan je bij brouwerij ‘t Verzet lid worden van De Brigade. Via deze community willen ze bierliefhebbers verzamelen rond hun bieren en nieuwe biercultuur en zo het stof van de Belgische bierwereld blazen. Geheel passend in hun visie om tegen de gevestigde waarden in te gaan, ging aan deze lancering een echte guerilla-actie in Kortrijk vooraf, waarbij de boodschap ‘Sluit je aan bij het verzet’ overal opdook in de Kortrijkse binnenstad en online voor enige ophef zorgde.

“Wij strijden voor meer identiteit, meer durf en meer plezier”, stelt brouwer Koen Van Lancker (34). “Een revolutie die we samen willen starten met de Brigade, een community die geregeld samenkomt om het leven te vieren en die tal van voordelen biedt aan zijn leden. Als Brigadier krijg je exclusieve goodies, inspraak in de ontwikkeling van het exclusieve brigade-bier, een eigen Gazet met inside stories van ‘t Verzet en tal van voordelen zoals gratis verzending via de webshop.”

“Terwijl er in de hele wereld heuse bierrevoluties plaatsvonden, raakte onze cultuur jaar na jaar meer bedolven onder een dikke laag stof”, vertelt brouwer Alex Lippens (33). “Ons eens zo kleurrijk en divers bierlandschap kreeg zware klappen en veel brouwerijen maakten allemansvriend-bieren. Gelukkig hebben wij Belgen ook een gezonde dosis koppigheid en durven we doordrijven waar we in geloven.”

Oud Bruin Fest

“Met ‘t Verzet willen we aantonen dat bier weer boeiend kan zijn en streven we ernaar dat buitenlanders terug vol ontzag kijken naar onze rijke biercultuur. De Belgische bierwereld willen we wakker schudden en hierbij willen we de hulp inschakelen van een leger fans.”

De eerste grote missie is om de West-Vlaamse bierstijl Oud Bruin nieuw leven in te blazen. Daarom zullen we volgend jaar het Oud Bruin Fest organiseren, een internationaal bierfestival om deze complexe bierstijl te eren.”

Diversiteit stimuleren

“Brigadiers worden ook geacht de blijde boodschap te verspreiden door mensen in contact te brengen met minder bekende bierparels en hen aan te zetten om eens iets anders te proeven. Zo stimuleert De Brigade de diversiteit in de Belgische bierwereld”, vult Koen aan.

“Door zich te engageren in onze community staan ze bij alles wat we doen met ‘t Verzet op de eerste rij. Een Brigadier heeft dus niet alleen plichten, maar krijgt er ook van alles voor terug. Want wie de revolutie dient, moet worden beloond.

Door het oprichten van de Brigade creëren we ook een direct klankbord zodat we onze brouwerij kunnen blijven verbeteren. We vinden het belangrijk om in deze tijden van beperkt sociaal contact en polarisatie verbondenheid te stimuleren door deze gemeenschap op te richten.” (GV)

Wie meer wil weten over de Brigade, kan surfen naar sluitjeaanbijhetverzet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier