Brouwerij Rodenbach gaat samenwerking aan met Amerikaanse partner

Redactie KW

Brouwerij Rodenbach uit Roeselare heeft aangekondigd een collaboration brew te brouwen met Dogfish Head Brewery. Deze iconische Amerikaanse brouwerij is bekend van de bestverkopende ‘Sour Ale’ in de Verenigde Staten, SeaQuench Ale.

Het is de eerste keer dat Rodenbach instemt met een collaboration brew. “Dit is een historisch moment voor onze brouwerij“, aldus Rudi Ghequire, brouw- en keldermeester van Brouwerij Rodenbach. “Niet enkel is de tijd rijp voor dit partnership aangezien onze bieren in de US – grotendeels dankzij de SeaQuench Ale van Dogfish Head – populairder zijn dan ooit, maar we hebben met Sam Calagione en het brouwersteam van Dogfish Head een ongelofelijke partner en zielsverwant gevonden.”

“Hoewel eeuwen en een oceaan ons scheiden, delen onze brouwerijen vergelijkbare waarden en principes. Van onze onafhankelijke familiebrouwerij tot de teamspirit bij al onze medewerkers, onze wederzijdse waardering, ons respect voor het gebruik van ingrediënten van de hoogste kwaliteit en ten slotte hoe de kust onze beide bieren beïnvloedt. We kunnen voor onze eerste samenwerking geen betere partner vinden. We kijken dan ook vol verwachting uit naar wat de toekomst ons brengt.”

“Ik ben al een enorme fan van Rodenbach-bieren sinds de legendarische bierauteur, Michael Jackson, mij er warm voor maakte in de Brickskeller in Washington D.C. Rodenbach is wereldwijd pionier in het brouwen en blenden van bieren van gemengde gisting. Dogfish Head is de grootste producent van zure bieren in Amerika en daar zijn wij trots op. Dus gaan we samen veel leren en ontdekken. Rudi, David en het Rodenbach-team leren kennen, was meer dan de moeite waard en echt leuk. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen een mooi, uniek bier gaan brouwen“, besluit Sam Calagione van Dogfish Head Brewery.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier