Brouwerij Omer Vander Ghinste steunt Kouter Kortrijk in Warmste Week

Een kratje met twee glazen en een Omer van 75 cl kost 15 euro, dat bedrag gaat integraal naar het busje voor Kouter Kortrijk. © GF
Redactie KW

De Bellegemse brouwerij Omer Vander Ghinste werkt al langer samen met Kouter Kortrijk, een school voor buitengewoon onderwijs voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Door een busje aan te kopen wil de brouwerij de school een duwtje in de rug geven.

Sinds 1999 biedt Kouter Kortrijk, een school voor buitengewoon onderwijs, onderwijs aan jongeren tussen 12 en 21 jaar met een verstandelijke beperking. Tijdens de schoolwerking proberen ze de doelstelling zelfredzaamheid in woon-, werk- en vrije tijdsituaties in de praktijk te brengen. Ze stimuleren ook het bewegen en gaan wekelijks zwemmen, fitnessen, wandelen. Hierdoor is er dagelijks nood aan vervoer. Het leerlingenaantal stijgt, waardoor de school genoodzaakt was om uit te kijken naar meer vervoersmogelijkheden. Zo werd er vier jaar geleden geopteerd om een extra busje te huren.

Op vandaag loopt de huurovereenkomst met de eigenaar van het busje af en verliest de school haar belangrijkste transportmiddel. Ze hebben echter de kans om het busje over te kopen, maar de financiële middelen van de school zijn niet groot genoeg om dit te bekostigen. Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem werkt al jaren zeer goed samen met Kouter Kortrijk en wil hen nu de nodige steun bieden om dit busje zelf aan te kopen.

Om geld in te zamelen stelt de brouwerij 700 unieke luxe houten geschenkverpakkingen te koop. Een pakket bevat een fles Omer 75 cl en twee degustatieglazen. De omzet van de actie gaat integraal naar de financiering van het busje voor Kouter en kadert in De Warmste Week. Bedrijven kunnen deze verpakkingen kopen als eindejaarsgeschenk, maar ook particulieren kunnen een verpakking aanschaffen voor persoonlijk gebruik of als origineel cadeau. Een kratje kost 15 euro en is te koop in de winkel van Kouter Kortrijk of aan de receptie van brouwerij Omer Vander Ghinste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier