Brouwerij Maenhout brengt met Ferre-lijn eer aan pater Verbiest

Thijs Maenhout en Birgit De Rammelaere eren pater Verbiest met nieuwe Ferre-lijn. (foto TV)
Thijs Maenhout en Birgit De Rammelaere eren pater Verbiest met nieuwe Ferre-lijn. (foto TV)
Redactie KW

Brouwerij Maenhout uit Pittem lanceert zijn vernieuwde merknaam Ferre en brengt zes verschillende bieren onder in deze lijn. De merknaam is een bewust eerbetoon aan pater Ferdinand Verbiest.

“Naast onze toppers Koeketiene, Blinde Mol en Kollusion lanceren we een heuse Ferre-lijn. In de aanloop van 2023 – wat een heel belangrijk jaar wordt voor Ferdinand Verbiest – willen we met deze avontuurlijke bieren zijn leven en zijn geboortedorp op de kaart plaatsen”, zegt Thijs Maenhout (41). “Als ambachtelijke brouwerij in Pittem koesteren wij Ferdinand Verbiest en willen wij met onze Ferre-bieren duidelijk maken hoe belangrijk hij was voor de geschiedenis van de wetenschap en welke prominente rol hij speelde in de geschiedenis van China, waar hij adviseur van de keizer was. We willen benadrukken dat wij traditie en innovatie enerzijds en lokale productie en internationale ambities anderzijds hand in hand laten gaan.”

“In oktober 2023 zal het exact 400 jaar geleden zijn dat Ferdinand Verbiest in Pittem werd geboren. Door zijn belang in de wereldgeschiedenis zou hij in België toch meer erkenning moeten verdienen. In 2005 werd hij al eens opgenomen in de top 100 van De Grootste Belg en dat is niet meer dan terecht”, zegt Birgit De Rammelaere (42).

De nieuwe Ferre-lijn als eerbetoon aan pater Verbiest.© gf
De nieuwe Ferre-lijn als eerbetoon aan pater Verbiest.© gf

De brouwerij liet eerder al één van haar biertjes naar Ferdinand Verbiest noemen. Maar met de nieuwe merklijn voor zes bieren kiezen ze voor een duidelijk eerbetoon aan de Pittemnaar. “Zijn verwezenlijkingen en de kwaliteit waarmee hij vier eeuwen geleden uitblonk, zijn ook kenmerkend voor onze bieren. Onder de Ferre-vlag brengen we de Tripel, de Blond, de Quad, de IPA, het Wit, de Rosé en de Oaked Whisky. Elk bier heeft een kenmerkende persoonlijkheid die getuigt van durf en authenticiteit en die zijn even vernieuwend en veelzijdig als Verbiest in zijn tijd. Zo doet het fruitige mandarijnaroma van de Ferre Tripel onvermijdelijk denken aan het Mandarijn denken, de taal die Verbiest als polyglot onder de knie moest krijgen. De zachte afdronk van Ferre Blond roept dan weer het beeld op van de gezellige generositeit die verwijst naar de Chinese naam van Verbiest, Nan-Huai-Ren, ofwel ‘de genereuze’. En de krachtige Ferre Quadrupel staat symbool voor de vastberadenheid van Ferdinand Verbiest”, zegt Birgit.

“Al sinds de start in 2009 staat onze brouwerij gekend voor kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid. De Ferre-bieren hebben verrassende en eigenzinnige smaken en zijn gebrouwen na grondig overleg met de klanten. Yin en Yang zijn bekende Chinese symbolen en ook die willen we in onze bieren laten uitstralen. Het evenwicht tussen lokaal en artisanaal brouwen en internationale ambities, de harmonie tussen traditie en vernieuwing, maar altijd met het oog op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Met dezelfde vastberadenheid en hoop van pater Verbiest 400 jaar geleden kijkt brouwerij Maenhout met de Ferre-bieren dan ook de toekomst tegemoet”, besluit Thijs Maenhout. (TV)

Info: www.brouwerijmaenhout.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.