Brouwerij De Poes schenkt 300 medische mondmaskers aan Tielts ziekenhuis

Redactie KW

In deze bijzondere tijden hebben we het allen moeilijk en ook Brouwerij De Poes vormt daarop geen uitzondering. De Tieltse ondernemer bleef echter niet bij de pakken zitten en startte met de thuisleveringen van het Tieltse Poesbier en Kloosterbier om zo de Tieltenaren zonder risico toch hun stadsbier te kunnen aan leveren.

Met de opbrengst van deze thuisleveringen heeft de Tieltse brouwerij nu 300 medische mondmaskers aangekocht die in de komende week aan het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis en het OCMW rusthuis geleverd zullen worden.

Het is misschien een druppel op een hete plaat maar alle beetjes helpen. “Elkaar helpen in moeilijke tijden is van het grootste belang“, benadrukt de Tieltse brouwer. “In goede tijden vergeten we namelijk al te snel de luxe om een goed draaiend ziekenhuis in de nabijheid te hebben, hen nu en in de toekomst steunen is dan ook van het grootste belang.”

De Tieltse brouwerij schonk eerder reeds desinfectiemiddel uit de stok van de brouwerij aan het Tieltse ziekenhuis. In de tweede helft van april zal er ook Poesbier met hoog alcoholgehalte afgestookt worden in de bevriende stokerij De Cort uit Pepingen. De administratie der Douane en Accijnzen heeft uitzonderlijk op vraag van de Tieltse brouwerij toestemming gegeven om de alcohol die kan afgestookt worden terug te laten brengen naar het Tieltse Sint-Andries Ziekenhuis. Hiermee kan de stok ontsmettingsalcohol ook in deze uitzonderlijk moeilijk tijd aangevuld worden. Daar waar diverse stokerijen deze alcohol te koop aanbieden gaat het hier over een levering zonder kosten voor het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis.

Brouwerij Stijn David wenst nog af te sluiten met de hoop dat de huidige quarantaine resultaten zal opleveren en dat we toch een enigszins normale zomermaanden tegemoet gaan. Zo kan ook de lokale Horeca hopelijk snel dit uitzonderlijk slechte jaar terug met een positieve noot verderzetten. De Brouwerij zal in alle geval waar mogelijk ook de Horecaondernemers steunen eenmaal alles terug genormaliseerd zal zijn.

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier