Brouwerij De Poes en Omer Vander Ghinste in de prijzen op de Brussels Beer Challenge

Stijn David investeert in 2020 een kleine 50.000 euro extra in zijn brouwerij De Poes. © a-WME
Dries Bernaert

De Tieltse brouwerij scoorde dit jaar een twaalfde onderscheiding voor haar bieren. Dit keer behaalde het bier De Poes Bruin op de Brussels Beer Challenge 2019 een tweede plaats in de categorie ‘Dark Strong Ale’. Ook brouwerij Omer Vander Ghinste viel in de prijzen. Het mocht een gouden medaille in ontvangst nemen voor Omer Traditional Blond, en een Certificate of Excellence voor het bruine bier LeFort.

De Poes ontving de onderscheiding op de achtste editie van de intussen heel bekende wedstrijd, die het Belgische ijkpunt qua bierproeverijen en smaak is. Voor een Belgische brouwer is het altijd uitkijken naar de scores van de bieren en staat een onderscheiding heel hoog aangeschreven.

Gedurende deze recordeditie werden er meer dan 1.650 biertjes geproefd uit 50 verschillende landen. De 91-koppige jury (27 verschillende nationaliteiten) proefde gedurende twee dagen alle bieren en scoorde de bieren op smaak, geur, kleur…

Dark Strong Ale

Brouwerij De Poes kaapt met deze medaille een belangrijke nationale onderscheiding weg, het diende enkel het bekende Trappistenbier Chimay Bleu voor te laten gaan, dat de gouden plak binnenhaalde in de categorie Dark Strong Ale.

Met twaalf onderscheidingen in het jaar 2019 is de prijzenkast van de brouwer intussen mooi aangevuld. Toch is dat geen eindpunt, de kleine lokale brouwerij blijft elke dag inzetten op lokale topkwaliteit en investeert verder in een optimale brouwerij. Gepland in 2020 staat het verder behouden en verbeteren van de al bestaande bieren en deze eveneens beschikbaar maken op vat voor de liefhebbers. Daarvoor investeert de brouwerij in 2020 een kleine 50.000 euro extra.

Tweede keer goud voor Omer

Brouwerij Omer Vander Ghinste won net als in 2013 een gouden medaile voor Omer Traditional Blond. Naast Omer kreeg ook het donkere bier LeFort een ‘Certificate of Excellence’ in zijn categorie.

Brouwerij Omer Vander Ghinste nam onlangs nog een nieuw logistiek centrum in gebruik op bedrijventerrein De Pluim in Zwevegem, terwijl in Bellegem verder wordt gebouwd aan een bijkomende gistingskelder, een nieuwe bottelarij en een bezoekerscentrum. “Die bijkomende investeringen zijn noodzakelijk om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen”, bevestigt Marketing Manager Nicolas Degryse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier