Brouwerij De Bie haalt medaille binnen op London International Beer Challenge

Redactie KW

Brouwerij De Bie uit Wakken viel in de prijzen op één van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld.

Ondanks de Brexit weten de Britten nog steeds een topbier te herkennen als ze er één proeven. Dat Brouwerij De Bie uit Wakken een medaille heeft binnengehaald op de London International Beer Challenge (IBC) is daar het beste bewijs van.

“De IBC is één van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. In de brouwerswereld wordt altijd met spanning uitgekeken naar het verdict van de ontzettend kritische jury. Een medaille winnen in Londen is immers hetzelfde als in de prijzen vallen op de Olympische Spelen voor bier. Dat de juryleden Double Bie heeft bedacht met een bronzen medaille maakt ons dan ook bijzonder trots”, zegt brouwer Jos T’Joen. “Vorig jaar ging onze Zatte Bie ook al met een zilveren medaille lopen op dezelfde wedstrijd.”

Authentiek brouwwerk

Brouwerij De Bie ziet in die medailles een uitdrukkelijke beloning voor hard en vooral authentiek brouwwerk. “In onze bieren vind je geen additieven of chemische toevoegsels terug, alleen maar eerlijke producten”, aldus Jos T’Joen. In 2016 werd Brouwerij De Bie een begrip in China. 2017 lijkt het jaar van de grote doorbraak in Rusland te zullen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier